Zapečené ryžové guličky plnené bravčovým mletým mäsom so smotanovou omáčkou!

Príprava

Ryžu uvarte a nechajte vychladnúť. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kúsky, nakrájajte tiež huby a cesnak a zmiešajte všetko s ryžou za pomocou kuchynského robota. Mleté mäso vložte do misky a pridajte ryžovú zmes, nakrájanú zeleninu, soľ a korenie. Pridajte tiež syr a premiešajte. Namočenými rukami zo zmesi vytvarujte guličky a vložte ich do plechu. Paradajky zmiešajte s paradajkovou šťavou a cukrom, pridajte smotanu a premiešajte. Múku rozpustite vo vode, rozmiešajte a pridajte k paradajkám. Túto omáčku nalejte na guličky a pečte 60 minút pri 180 stupňoch. Pred podávaním zasypte kôprom.

zdroj: bucatarul.eu

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*