Prísady
- 2 stredne veľké cukety
- 2 vajcia
- 150 g mozzarelly alebo iného nízkotučného syra
- 150 g vykostenej šunky alebo duseného mäsa
- 150 g nakladanej zeleniny (hrášok, kukurica a mrkva)
- 1-2 strúčiky cesnaku
- Jarná cibuľka
- Čerstvé bylinky
- Mleté čierne korenie
- Soľ
Príprava
- Cuketu ošúpeme a nastrúhame na strúhadle, na ktorom strúhame zemiaky na zemiakové placky. Cuketa obsahuje veľký podiel vody, ktorý je potrebné odstrániť. Najjednoduchší spôsob, ako sa jej zbaviť, je jednoducho ju z nastrúhanej cukety vytlačiť. Z vyžmýkanej cukety sa potom vytvorí hustá guľa. Podľa chuti pridajte polovicu nakrájanej mozzarelly alebo nastrúhaného polotvrdého syra.
- Vajíčka rozbijeme do misky, jemne osolíme a rozšľaháme vidličkou. So soľou to nepreháňajte, pretože syr, uhorky a údené mäso sú dostatočne slané aj samy o sebe. Pripravené vajcia vlejte do zmesi syra a cukety. Do cuketového cesta postupne vmiešajte na kocky nakrájané údené a nakladanú zeleninu.
- Cesnak roztlačte alebo rozdrvte, aby sa uvoľnili všetky jeho zdraviu prospešné látky, a potom ho vmiešajte do cesta. Pridajte bylinky a nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku. Nakoniec cesto opeprite a naplňte ho do zapekacej misy. Je dobré potrieť ho trochou olivového oleja, aby sa cesto nepripálilo.
- Na vrch nastrúhajte zvyšok syra a misu prikryte fóliou. Pečte 30 minút pri 180 °C. Podávajte s čerstvou zeleninou, napríklad s paradajkami a paprikou.
Prajeme dobrú chuť!👌😊
Podeľte sa o tento super recept aj so svojimi priateľmi a rodinou.
Leave a Reply