Zapekaná cuketa s mozzarellou: Perfektný ľahký obed alebo večera!

Prísady
  • 2 stredne veľké cukety
  • 2 vajcia
  • 150 g mozzarelly alebo iného nízkotučného syra
  • 150 g vykostenej šunky alebo duseného mäsa
  • 150 g nakladanej zeleniny (hrášok, kukurica a mrkva)
  • 1-2 strúčiky cesnaku
  • Jarná cibuľka
  • Čerstvé bylinky
  • Mleté čierne korenie
  • Soľ

Príprava
  1. Cuketu ošúpeme a nastrúhame na strúhadle, na ktorom strúhame zemiaky na zemiakové placky. Cuketa obsahuje veľký podiel vody, ktorý je potrebné odstrániť. Najjednoduchší spôsob, ako sa jej zbaviť, je jednoducho ju z nastrúhanej cukety vytlačiť. Z vyžmýkanej cukety sa potom vytvorí hustá guľa. Podľa chuti pridajte polovicu nakrájanej mozzarelly alebo nastrúhaného polotvrdého syra.
  2. Vajíčka rozbijeme do misky, jemne osolíme a rozšľaháme vidličkou. So soľou to nepreháňajte, pretože syr, uhorky a údené mäso sú dostatočne slané aj samy o sebe. Pripravené vajcia vlejte do zmesi syra a cukety. Do cuketového cesta postupne vmiešajte na kocky nakrájané údené a nakladanú zeleninu.
  3. Cesnak roztlačte alebo rozdrvte, aby sa uvoľnili všetky jeho zdraviu prospešné látky, a potom ho vmiešajte do cesta. Pridajte bylinky a nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku. Nakoniec cesto opeprite a naplňte ho do zapekacej misy. Je dobré potrieť ho trochou olivového oleja, aby sa cesto nepripálilo.
  4. Na vrch nastrúhajte zvyšok syra a misu prikryte fóliou. Pečte 30 minút pri 180 °C. Podávajte s čerstvou zeleninou, napríklad s paradajkami a paprikou.
Prajeme dobrú chuť!👌😊
Podeľte sa o tento super recept aj so svojimi priateľmi a rodinou.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*