Postup:
1
Najskôr si pripravíme palacinky. Klasicky zmiešame mlieko, vajíčka, soľ a múku a na malom množstve oleja vyprážame palacinky.
2.
Na panvici rozohrejeme olej, pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, papriku a smažíme do zlatista. Pridáme mäso, nakrájané na kocky a necháme ho zatiahnuť. Pridáme hrášok, nakrájanú a olúpanú paradajku a podusíme 6-7 minút.
3.
Pripravíme si vyššiu formu na pečenie a poukladáme palacinky, ktoré sme naplnili pripravenou plnkou. Vrch polejeme bešamelom, ktorý pripravíme nasledovne:
4.
Maslo rozpustíme, pridáme múku a krátko orestujeme. Pridáme mlieko a miešaním celú hmotu spojíme. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
5.
Vrch ešte posypeme strúhaným syrom a zapečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov do zlatista.
Leave a Reply