Zdravá JOGURTOVÁ bábovka, z ktorej sa nepriberá : Na prípravu budete potrebovať jeden hrnček a pár základných surovín…

Bábovka je báječný rodinný koláč, na ktorom nie je veľmi čo pokaziť a dá sa upiecť na mnoho spôsobov. Jedným z nich je aj zdravý recept, kde sa niekoľko iných ingrediencií nahradí kefírom, alebo bielym jogurtom.

Nadýchané pečivo s príjemnou chuťou a najmä zdravou nutričnou hodnotou vás poteší aj keď držíte diétu, ale aj keď chcete vyskúšať niečo nové a chutné.

Budeme potrebovať:

2 vajcia

2 šálky pšeničnej múky

1 šálka kefíru, alebo bieleho jogurtu

1 šálka cukru

1 balíček prášku do pečiva

1 balíček vanilkového cukru

100g hrozienok

1 PL masla

Postup prípravy:

V hlbokej miske si pomocou ručného mixéra zmiešame vajcia cukor a kefír, alebo jogurt. Do zmesi po častiach prisypeme múku, prášok do pečiva a po vypnutí ručného mixéra primiešame varechou hrozienka. Ak sa vám zdá cesto príliš husté, prilejte viac kefíru, alebo jogurtu. Bábovkovú formu si vytrieme maslom a vysypeme múkou a vylejeme do nej pripravené cesto.

Koláč pečieme približne 30-35 minút pri teplote 180 stupňov. Prajeme dobrú chuť!

Pokračovanie >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*