Zebrový koláč s chrumkavou čokoládovou polevou: Ak máte radi rýchle a jemné koláče, tento zebrový koláč bude vaším novým obľúbeným.


Ingrediencie:
Na kôrku:

  • 3 vajcia
  • 1 lyžica vanilkového cukru
  • štipka soli
  • 1 malý  jogurt s vanilkovou príchuťou (125 g)
  • 1 malý pohár cukru
  • 1 malý pohár oleja
  • 3 poháre polohr. múky
  • 1 lyžica prášku do pečiva
  • 3 polievkové lyžice mlieka
  • 2 lyžice kakaa

Na polevu:

  • 60 g tmavej čokolády
  • 150 g mliečnej čokolády
  • 4 polievkové lyžice mlieka
  • 1 lyžica masla
  • 70 g mletých mandlí

Príprava:

Ak hľadáte jednoduchý zebrový koláč, ktorý sa pripravuje bez váhy, rozpúšťa sa v ústach a má bohatú čokoládovú polevu – tento recept vás poteší na prvé zahryznutie.

Tip:
Na odmerku pre všetky ingrediencie použite rovnaký pohár od jogurtu – rýchlo, jednoducho a bez umývania príliš veľkého množstva riadu.

  1. Vajcia vyšľaháme so štipkou soli a vanilkovým cukrom do peny. Pridáme jogurt, cukor, olej a všetko spolu premiešame. Postupne vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  2. Zmes rozdelíme na 2 časti a do druhej časti vmiešame kakao a mlieko. Zmes nalievajte do formy striedavo po lyžičkách tak, aby po upečení vznikol efekt zebrieho koláča. Pečieme vo vyhriatej rúre na 175°C asi 30-35 minút.
  3. Medzitým roztopíme tmavú a mliečnu čokoládu s mliekom, pridáme maslo a miešame, kým sa nerozpustí. Vmiešame mleté ​​mandle a necháme polevu chvíľu vychladnúť. Vychladnutý koláč polejeme polevou a necháme stuhnúť.

Prajeme dobrú chuť! Zdieľajte tento recept aj so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*