

Ingrediencie:
Na kôrku:
- 3 vajcia
- 1 lyžica vanilkového cukru
- štipka soli
- 1 malý jogurt s vanilkovou príchuťou (125 g)
- 1 malý pohár cukru
- 1 malý pohár oleja
- 3 poháre polohr. múky
- 1 lyžica prášku do pečiva
- 3 polievkové lyžice mlieka
- 2 lyžice kakaa
Na polevu:
- 60 g tmavej čokolády
- 150 g mliečnej čokolády
- 4 polievkové lyžice mlieka
- 1 lyžica masla
- 70 g mletých mandlí
Príprava:
Ak hľadáte jednoduchý zebrový koláč, ktorý sa pripravuje bez váhy, rozpúšťa sa v ústach a má bohatú čokoládovú polevu – tento recept vás poteší na prvé zahryznutie.
Tip:
Na odmerku pre všetky ingrediencie použite rovnaký pohár od jogurtu – rýchlo, jednoducho a bez umývania príliš veľkého množstva riadu.
- Vajcia vyšľaháme so štipkou soli a vanilkovým cukrom do peny. Pridáme jogurt, cukor, olej a všetko spolu premiešame. Postupne vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva.
- Zmes rozdelíme na 2 časti a do druhej časti vmiešame kakao a mlieko. Zmes nalievajte do formy striedavo po lyžičkách tak, aby po upečení vznikol efekt zebrieho koláča. Pečieme vo vyhriatej rúre na 175°C asi 30-35 minút.
- Medzitým roztopíme tmavú a mliečnu čokoládu s mliekom, pridáme maslo a miešame, kým sa nerozpustí. Vmiešame mleté mandle a necháme polevu chvíľu vychladnúť. Vychladnutý koláč polejeme polevou a necháme stuhnúť.
Leave a Reply