Ak aj vy máte radi zelené fazuľky, mohol by vás zaujať jednoduchý recept nižšie, ktorý som sama našla na internete a už roky ho používam k veľkej spokojnosti rodiny.
Takto uskladniť zelené fazuľky na zimu bez konzervačných látok: vezmite zelené fazuľky, odrežte koniec a po umytí ich nasekajte. V hrnci prevaríme vodu, pridáme soľ a ocot, ktorých pomer si určíme podľa chuti – cieľom je, aby šťava bola príjemne kyslá.
Počkajte, kým zovrie, potom pridajte zelenú fazuľku a po opätovnom uvarení varte ďalšie 3 minúty a potom vložte do čistých zaváracích pohárov.
Ďalšia várka zelených fazúľ môže samozrejme ísť do šťavy (keď opäť vrie) a tak ďalej! Keď skončíme s poslednou várkou fazule, nalejeme horúci vývar do zaváracích pohárov a priskrutkujeme vrchnáky.
Potom dusíme vo veľkom hrnci 25 minút, podlievame teplou vodou. Robíme to so všetkými porciami a v podstate máme hotovo.
Nezabudnite zdieľať, aby to zvládli aj vaši priatelia!
Pôvodný recept: Angéla Zsuzsanna Gotriánné Arany.
Leave a Reply