Zemiaková kaša ako z reštaurácie: Tieto bežné chyby ju kazia!

Zemiakové pyré sú jednou z najobľúbenejších príloh na svete, sú nenáročné na prípravu, no nezaškodí dodržať jedno či dve základné pravidlá. Ako zvyčajne robíte zemiakovú kašu?

Nižšie vám ukážeme, čo sa absolútne oplatí dodržiavať, ak chcete svojich hostí oslniť lahodnou zemiakovou kašou. Je jedna vec, ktorú zvyčajne každý robí zle, a to je použitie jedného druhu zemiakov na varenie.

Všimnite si, že zemiaková kaša bude chutnejšia, ak na jej prípravu použijete aspoň dva druhy zemiakov. Ďalej môžeme pridať sladké zemiaky, paštrnák a repu. Každá ingrediencia dodá pyré osobitú chuť.

Suroviny dôkladne umyte a ošúpte, potom môžete začať variť.

Nikdy nerobte tieto chyby.

1. Zemiaky nekrájajte na malé kúsky. Zemiaky nakrájame na väčšie kúsky, čím sú menšie, tým viac vody nasajú.

2. Je jedno, ako to namiešate. Po prefiltrovaní prebytočnej vody dáme do hrnca maslo, zalejeme mliekom a necháme 3 minúty postáť, aby dokonale nasalo ingrediencie. Ak ju chcete krémovejšiu, rozdrvte ju mixérom, ak chcete hrubšiu, tak mačkadlom na zemiaky.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*