Zemiakovo-mäsové guľky s pikantnou, paradajkovou omáčkou: Skvelý obed a rýchly na prípravu!

  • Chutné, veľmi sýte, takže ani nepotrebujete prílohu.
Zloženie:
  • 60 dkg zemiakov
  • 50 dkg mletého hovädzieho mäsa
  • 2 vajcia
  • 1 polievková lyžica strúhanky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ, korenie
  • 4 polievkové lyžice hl. múky
Na omáčku:
  • 1 paradajka
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 polievkové lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 dl paradajkovej šťavy
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 listy zeleru
  • čerstvá bazalka
  • pikantné korenie

Príprava:
  1. Očistené zemiaky nakrájajte na kocky a uvarte v osolenej vode. Keď sú hotové, roztlačte ich a pridajte mleté mäso, strúhanku, roztlačený cesnak, vajcia, okoreňte a dobre premiešajte.
  2. Guľky obalíme v múke a vyprážame v horúcom oleji. Medzitým pripravte omáčku. Nakrájajte cibuľu a orestujte ju na troche olivového oleja, pridajte ošúpanú a na kocky nakrájanú paradajku a pridajte paradajkovú šťavu, zelerové listy a bazalku.
  3. Nechajte dusiť, potom pridajte rozdrvený cesnak a korenie s paradajkovým pretlakom. Nechajte variť 5-6 minút, potom odstráňte z ohňa, polejte guľky a podávajte.
Prajeme dobrú chuť! Nezabudnite tento recept zdieľať aj so svojimi priateľmi a rodinou.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*