- Chutné, veľmi sýte, takže ani nepotrebujete prílohu.
Zloženie:
- 60 dkg zemiakov
- 50 dkg mletého hovädzieho mäsa
- 2 vajcia
- 1 polievková lyžica strúhanky
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ, korenie
- 4 polievkové lyžice hl. múky
Na omáčku:
- 1 paradajka
- 1 veľká cibuľa
- 2 polievkové lyžice paradajkového pretlaku
- 1 dl paradajkovej šťavy
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 listy zeleru
- čerstvá bazalka
- pikantné korenie
Príprava:
- Očistené zemiaky nakrájajte na kocky a uvarte v osolenej vode. Keď sú hotové, roztlačte ich a pridajte mleté mäso, strúhanku, roztlačený cesnak, vajcia, okoreňte a dobre premiešajte.
- Guľky obalíme v múke a vyprážame v horúcom oleji. Medzitým pripravte omáčku. Nakrájajte cibuľu a orestujte ju na troche olivového oleja, pridajte ošúpanú a na kocky nakrájanú paradajku a pridajte paradajkovú šťavu, zelerové listy a bazalku.
- Nechajte dusiť, potom pridajte rozdrvený cesnak a korenie s paradajkovým pretlakom. Nechajte variť 5-6 minút, potom odstráňte z ohňa, polejte guľky a podávajte.
Prajeme dobrú chuť! Nezabudnite tento recept zdieľať aj so svojimi priateľmi a rodinou.
Leave a Reply