
Ak vás už omrzeli tradičné večere, urobte si tieto šišky! Môžete ich jesť s čímkoľvek, keďže majú pomerne neutrálnu chuť. Ak ich chcete jesť na slano, použite polovičné množstvo cukru.
Ingrediencie:
- 500 ml jogurtu
- 1 vajce
- 1,5 lyžice cukru
- ⅓ lyžičky soli
- 2,5 šálky hl. múky
- 0,5 lyžičky sódy bikarbóny
- olej
Príprava:
- 1. Jogurt izbovej teploty nalejeme do nádoby, pridáme vajce, soľ a cukor.
- 2. Primiešame preosiatu múku a sódu bikarbónu. Pre tento recept je dôležité zmiešať múku a sódu bikarbónu.
- 3. Miešame, kým nezískame hmotu bez hrudiek.
- 4. Nechajte pol hodiny postáť pri izbovej teplote. Počas tejto doby jogurt reaguje so sódou bikarbónou.
- 5. Keď uvidíte, že sa na povrchu hmoty tvoria malé bublinky, môžete začať piecť.
- 6. Na panvicu nalejte trochu oleja, potom do nej lyžicou nalejte zmes. Upečiete menšie, ale hustejšie palacinkové cesto. Keď je jedna strana pekne zhnednutá, otočte ju.
Dobrú chuť!
Leave a Reply