Žiadna zložitá príprava ani dlhé pečenie. Chuť týchto šišiek je ale nebeská!

Ak vás už omrzeli tradičné večere, urobte si tieto šišky! Môžete ich jesť s čímkoľvek,  keďže majú pomerne neutrálnu chuť. Ak ich chcete jesť na slano, použite polovičné množstvo cukru.

Ingrediencie:

  • 500 ml jogurtu
  • 1 vajce
  • 1,5 lyžice cukru
  • ⅓ lyžičky soli
  • 2,5 šálky hl. múky
  • 0,5 lyžičky sódy bikarbóny
  • olej

Príprava:

  • 1. Jogurt izbovej teploty nalejeme do nádoby, pridáme vajce, soľ a cukor.
  • 2. Primiešame preosiatu múku a sódu bikarbónu. Pre tento recept je dôležité zmiešať múku a sódu bikarbónu.
  • 3. Miešame, kým nezískame hmotu bez hrudiek.
  • 4. Nechajte pol hodiny postáť pri izbovej teplote. Počas tejto doby jogurt reaguje so sódou bikarbónou.
  • 5. Keď uvidíte, že sa na povrchu hmoty tvoria malé bublinky, môžete začať piecť.
  • 6. Na panvicu nalejte trochu oleja, potom do nej lyžicou nalejte zmes. Upečiete menšie, ale hustejšie palacinkové cesto. Keď je jedna strana pekne zhnednutá, otočte ju.

Dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*