Podľa výskumníkov a vedcov sa látka, ktorá zabíja rakovinové bunky v citrónoch, nenachádza primárne v šťave citróna, ale skôr v kôre, jadre a dužine. My však jeme len šťavu.
Uvedené je jedným z hlavných a najdôležitejších dôvodov, prečo mať citróny stále v mrazničke, čo je okrem prevencie rakoviny užitočné aj na mnohé iné veci!
Kyselina citrónová v citrónoch je oveľa silnejšia ako lieky proti rakovine. Jej tajomstvo spočíva v tom, že zabíja rakovinové bunky bez toho, aby poškodila zdravé.
Mnohí ľudia si myslia, že antioxidanty a vitamíny v citrónoch sú v citrónovej šťave, ale nie je to tak! Citrónová kôra, semená a dužina ovocia sú najzdravšie, napriek tomu ich vždy vyhadzujeme do koša.
Prečo zmrazovať?
Z vyššie uvedených dôvodov musíme citrónovú kôru nejakým spôsobom zachrániť a urobiť ju jedlou, a riešením je zmrazenie. Najskôr je potrebné kôru vydezinfikovať od chemikálií, čo sa dá urobiť pomocou jedlej sódy a jablčného octu.
Citrón nakrájajte na plátky a vložte ho do mrazničky. Počkajte, kým úplne zmrzne, potom ju vyberte a nastrúhajte na strúhadle. Zmiešaný s akýmkoľvek nápojom poskytuje dokonalú ochranu pre celé telo.
Leave a Reply