
Hľadáte dokonalý letný dezert, ktorý osvieži, zasýti a ohúri každého, kto ho ochutná? Táto zmrzlinová torta z bežne dostupných surovín sa pripravuje bez pečenia, je hotová za pár minút a výsledok vás prekvapí.
Luxusná chuť za pár eur – túto pochúťku si budete robiť znova a znova!
Ingrediencie:
-
400 ml mlieka
-
kôra z 1 citróna
-
1 čajová lyžička vanilkového cukru
-
1 škoricová tyčinka
-
2 vajcia
-
30 g cukru
-
20 g kukuričného škrobu
-
šťava z 1 citróna
-
80 g sladeného kondenzovaného mlieka
-
100 ml šľahačky
-
čokoládové sušienky
-
1 čajová lyžička kakaa
-
50 g čokolády (na polevu)
-
trochu teplej smotany (z pripravenej)
-
mleté orechy (na ozdobu)
Postup:
-
Základný krém: Nalejte mlieko do hrnca, pridajte citrónovú kôru, vanilkový cukor a škoricovú tyčinku. Zohrievajte na miernom ohni – neprivádzajte do varu.
-
Medzitým vyšľahajte žĺtky s cukrom a kukuričným škrobom do peny. Keď je mlieko horúce, odstráňte kôru a škoricu, potom ho pomaly vlejte do žĺtkovej zmesi za stáleho miešania.
-
Vráťte zmes späť na sporák a varte na miernom ohni, kým nezhustne. Odstavte, pridajte citrónovú šťavu a kondenzované mlieko. Dobre premiešajte a nechajte vychladnúť.
-
V osobitnej miske vyšľahajte bielky dotuha. V ďalšej miske vyšľahajte šľahačku. Obe zmesi opatrne spojte s vychladnutým krémom.
-
Zloženie torty: Menšiu formu vyložte potravinovou fóliou. Nalejte polovicu krému. Do druhej polovice pridajte kakao a navrstvite ju navrch. Navrch uložte sušienky.
-
Vložte do mrazničky aspoň na 2 hodiny. Po stuhnutí tortu vyklopte – sušienky budú tvoriť spodok. Roztopte čokoládu s trochou teplej smotany a polejte ňou tortu. Posypte mletými orechmi.
TIP:
Sušienky môžete pred uložením jemne navlhčiť pomarančovou šťavou, mliekom alebo kávou – dodá im extra šmrnc.
Prajeme dobrú chuť! Zdieľajte tento recept aj so svojimi priateľmi.
Leave a Reply