Káva s mätou vám spríjemní popoludňajší relax so šálkou v ruke. Krásna aróma kávy sa dokonale hodí k osviežujúcim tónom mäty. Toto jednoducho musíte vyskúšať.
Vlastnosti mäty a kávy využívame oddelene, ale čo keby sme spojili jedno s druhým? Výsledkom bude nielen nápoj plný chuti, ale aj cenný pomocník pri trávení.
Prečo sa oplatí piť kávu s mätou?
Mäta dodáva nápojom, vrátane kávy, osviežujúce tóny. Má predovšetkým baktericídne a antispazmodické vlastnosti, ako aj protizápalové, choleretické a cholagogénne vlastnosti.
Mäta navyše stimuluje tráviaci systém, chuť do jedla a znižuje krvný tlak.
Káva zase dodáva energiu a podporuje fungovanie organizmu. Zlepšuje mozgové funkcie, zlepšuje koncentráciu a znižuje riziko viacerých chorôb vrátane cukrovky 2. typu.
Káva zložená z mätových lístkov zabezpečí nielen chuťové vnemy, ale aj povzbudí tráviaci systém.
Ako pripraviť kávu s mätou?
Ingrediencie:
- 1 šálka čiernej kávy
- 3 lístky mäty
- voliteľné: mlieko a cukor podľa chuti
Príprava:
Lístky mäty dôkladne opláchnite, osušte a potom natrhajte na menšie kúsky, aby uvoľnili viac arómy. Pridajte lístky mäty do horúcej, čerstvo uvarenej kávy a celú vec na niekoľko minút prikryte.
Pite po malých dúškoch. Môžete pridať svoje obľúbené prísady podľa chuti, ale najlepšiu chuť a zdravotné benefity získate pitím čistého nálevu.
Leave a Reply