10 tajomstiev vyprážaného mäsa, ktoré nepozná 95 % gazdiniek!

Príprava vyprážaného mäsa nie je náročná úloha, aspoň sa na nej nič nezdá ťažké. Existuje však 10 tajomstiev, ktoré nepozná 95 % žien v domácnosti!

1. Hrúbka
Vyprážané prsia sa odporúča nasekať veľmi najemno, 2 – 3 mm, pretože je to oveľa chutnejšie ako robiť hrubý plátok mäsa!

2. Korenie
Pred pečením použite soľ a čierne korenie! Veľa ľudí používa rôzne mäsové koreniny, čo je veľká chyba!

3. Múka
Skúste použiť solamyl, nie múku

4. Vajíčko
K vajíčkam pridáme trochu minerálky alebo mlieka a až potom ich rozšľaháme.

5. Strúhanka
Skutočné vyprážané mäso pozostáva z jemne mletej strúhanky, preto sa pri pečení vyhnite hrubej chrumkavej strúhanke!

6. Pečenie
Nikdy nevyprážajte na masle, používajte iba olej alebo rozpálenú masť!

7. Pre olej
Do rozohriateho oleja môžete naopak pridať trochu masla, ktoré mu dodá zvláštnu, veľmi lahodnú chuť.

8. Pečenie
Plátky mäsa často otáčajte tak, aby tuk len pokryl plátky mäsa!

9. Po upečení
Vždy po upečení nechajte z mäsa odtiecť prebytočný tuk!

10. Trik
Pri pečení vždy dbajte na to, aby na mäse nebola prebytočná múka, vajcia alebo omrvinky!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*