Truffle koláč s nadýchaným krémom: Zmizne rýchlo ako blesk!

Ingrediencie:
  • 3 šálky pšeničnej polohrubej múky
  • 1 šálka cukru
  • 1/2 šálky oleja
  • 1 šálka vody
  • 3 polievkové lyžice kakaa
  • 1,5 lyžičky prášku do pečiva
Krém
  • 25 dkg masla
  • 1/2 šálky práškového cukru
  • 15 dkg Truffle cukríkov
  • 1/2 šálky cukru
  • 1 šálka sušeného mlieka
  • 1/3 šálky mlieka
  • Maslo a cukor vyšľahajte do bielej peny, pridáme aj mlieko (aj sušené, aj normálne) a pomleté cukríky a vyšľaháme do nadýchaného krému.
Punč
  • 4 polievkové lyžice čerešňového likéru
  • 1/3 šálky vody
  • 1 polievková lyžica cukru
  • Ingrediencie dôkladne premiešame.


Postup:
  1. Do misy pridáme olej, vodu, cukor, múku, kakaový prášok.
  2. Cesto dôkladne premiešame a vložíme do formy s priemerom 21 cm.
  3. Vyložené papierom na pečenie pečieme asi 45 minút pri 170 stupňoch Celzia.
  4. Cesto prekrojíme na polovicu, namočíme punčom a potrieme krémom
  5. Vrch natrieme smotanou a posypeme strúhanou čokoládou.
Prajeme dobrú chuť! A ak sa Vám recept páči, podeľte sa oň aj s ostatnými.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*