5 chutných polievok, ktoré efektívne spaľujú tuky!

Mnohým sa polievka hodí kedykoľvek počas roka (aj počas horúcich letných dní). Pre iných pozýva príchod chladných dní pôžitok z upokojujúcej a sýtej misky polievky.

Pridaním niektorých ingrediencií môžeme urobiť z misky polievky ideálnu voľbu pri chudnutí. V tomto článku vám ukážeme niekoľko receptov na polievky na spaľovanie tukov, ktoré sú sýte aj účinné!

Naučte sa, ako schudnúť pomocou nasledujúcich polievok na spaľovanie tukov. Tu je niekoľko chutných a účinných receptov:
Pórová polievka

Pór je lahodný a sýty. Dodáva jedlám jedinečnú chuť a sú ideálne na prípravu polievky na spaľovanie tukov.

Potrebujete:

  • 1 celý pór
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 mrkva
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • trochu olivového oleja
  • soľ a korenie

Inštrukcie:

  1. Nakrájajte pór čo najjemnejšie. To isté urobte s cibuľou a strúčikom cesnaku. Nalejte trochu olivového oleja do hrnca a opečte nakrájané ingrediencie. Ošúpte a nakrájajte mrkvu.
  2. Pridajte ho do hrnca, keď pór a cibuľa trochu zhnednú. Suroviny zalejte zeleninovým vývarom a podľa chuti pridajte soľ a korenie. Varte dvadsať minút.
  3. Odstráňte hrniec z ohňa a vložte ingrediencie do kuchynského robota alebo mixéra. Šľahajte ich, kým nebudú mať krémovú textúru.
    Pred podávaním polievku zohrejte.
Polievka s kapustou, paradajkami a zelerom

Suroviny v tejto polievke sú naozaj zdravé a sýte. Pomáhajú spaľovať tuk a zabraňujú maškrteniu medzi jedlami. Urobte ho vo veľkom hrnci a rozdeľujte ho na jedenie počas týždňa.

Potrebujete:

  • pol kapusty
  • 6 cibuli
  • 6 paradajok
  • 3 vetvičky zeleru
  • 2 zelené papriky
  • soľ a korenie
  • voda alebo zeleninový vývar

Inštrukcie:

  1. Nakrájajte kapustu čo najjemnejšie. Cibuľu nakrájame na pásiky a paradajky na kocky. Zeler a papriku nakrájame na tenké pásiky.
    Pridajte zeleninu do hrnca a naplňte ho do 3/4 vodou alebo vývarom. Pridajte soľ a korenie podľa chuti a zeleninu varte aspoň tridsať minút, alebo kým nie je celá mäkká.
  2. Vypnite oheň a zjedzte polievku skôr, ako vychladne. Každú porciu pred jedlom zohrejte.
Špargľová polievka

Špargľa je oveľa sýtejšia, ako by ste si mysleli a môžete ju jesť kedykoľvek počas roka. Neobsahujú veľa kalórií a naozaj zasýtia. Nasledujúci recept na polievku obsahuje túto chutnú ingredienciu, ktorá vám pomôže schudnúť najmä teraz, keď sú v sezóne.

Potrebujete:

  • 1 zväzok špargle
  • 1 zemiak
  • 1 pór
  • pol litra zeleninového vývaru alebo vody
  • soľ a korenie

Inštrukcie:

  1. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Varíme ju vo vode s trochou soli na miernom ohni.  Nakrájajte pór na kocky a pridajte do hrnca. Pred pridaním do polievky odstráňte tvrdú časť špargle a nakrájajte.
  2. Pridajte ešte trochu vody alebo vývaru. Dochutíme soľou a korením podľa chuti a suroviny varíme, kým všetko nezmäkne. Odstráňte hrniec z ohňa a rozmixujte ingrediencie v kuchynskom robote alebo mixéri, kým nebudú krémové. Pred podávaním polievku zohrejte.

Tekvicová polievka

Táto výdatná oranžová zelenina je skvelá pre tých, ktorí držia tuky alebo nízkokalorickú diétu. Tekvicová polievka je sýta, výživná a nenáročná na prípravu.

Potrebujete:

  • 1 malá tekvica
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 šálka zeleninového vývaru alebo vody
  • 1 polievková lyžica bieleho odstredeného syra
  • trochu olivového oleja
  • soľ a korenie

Inštrukcie

  1. Tekvicu očistíme a nakrájame na kocky. Strúčiky cesnaku prekrojíme na polovice a roztopíme. Do hrnca dáme trochu olivového oleja a opražíme roztopený cesnak. Pridáme tekvicu a polievku dochutíme.
  2. Keď všetky ingrediencie zmäknú, odstavte hrniec z ohňa a šľahajte ingrediencie v mixéri alebo kuchynskom robote spolu s odtučneným syrom do krémova. Teraz už len stačí zjesť a vychutnať si polievku!
Krémová brokolicová polievka

Brokolica je skvelá zelenina, aj keď v minulosti bola trochu „démonizovaná“. Má veľa prospešných vlastností a neobsahuje veľa kalórií. Je to tiež sýte. Existujú desiatky receptov, ako si vychutnať brokolicu, ako je napríklad táto krémová polievka.

Potrebujete:

  • 500 gramov brokolice
  • 1 zemiak
  • 1 šálka odstredeného mlieka
  • 2 šálky zeleninového vývaru
  • soľ a korenie

Postup:

  1. Brokolicu umyjeme a vyberieme ružičky. Uvaríme ich vo vode s trochou soli. Zemiak ošúpeme a nakrájame na kocky. Pridajte ju k brokolici.
  2. Keď sú obe zeleniny hotové, sceďte ich a vložte do mixéra. Pridajte mlieko (alebo smotanu) a zeleninový vývar. Okoreníme podľa chuti a dobre premiešame.
  3. Suroviny vložte späť do hrnca a priveďte do varu. V prípade potreby pridajte viac vody alebo mlieka, kým polievka nedosiahne požadovanú konzistenciu.
Prajeme dobrú chuť a dúfame, že si nájdete tú vašu :).

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*