5 najlepších receptov z lístkového cesta. Sú oveľa chutnejšie ako chlieb s maslom! Stačí 15 minút a jedlo je hotové!

Lístkové cesto je obľúbené najmä u tých, ktorí majú radi pečivo, ale neradi sa s ním dlho bavia. Klasické lístkové cesto je ťažké pripraviť, preto je jednoduchšie si kúpiť hotový výrobok, dať do mrazničky a vybrať keď sa nám zažiada niečo upiecť.

Recepty z lístkového cesta

Lístkové cesto obsahuje väčšinu vitamínov skupiny B, ktoré sú veľmi užitočné pre kostný systém. Toto cesto má vysokú energetickú hodnotu a rýchlo zasýti telo. Stačí zjesť 150-300 g pečiva a získate energiu na celý deň.

Lístkové cesto je hotový zázrak. Môžete z neho pripraviť veľmi zaujímavé a jednoduché koláčiky, sušienky, rolády. Môžete si pripraviť korpusy na koláče, bagety, dokonca aj pizzu. My sme pre vás vybrali tie najzaujímavejšie recepty.

Taštičky so šunkou

Taštičky z lístkového cesta so šunkou sa stanú obľúbenou detskou pochúťkou na raňajky alebo ako zákusok za obedom či večerou. A keďže ich príprava nezaberie veľa času, môžete ich urobiť keď vám príde nečakaná návšteva.

Ingrediencie:

  • 400 g lístkového cesta
  • 200 g šunky
  • 150 g tvrdého syra
  • 1 – 2 PL majonézy
  • 1 strúčik cesnaku
  • korenie ( kôpor, petržlenová vňať, bazalka ) podľa chuti

Postup

1. Cesto si rozložíme do tvaru obdlžníka. Šunku a syr narežeme na tenké plátky.

2. Nakrájame bylinky a cesnak, premiešame ich s majonézou a touto omáčku natrieme kúsky cesta 3-5 cm od okraja.

3. Rovnomerne rozložíme šunku a syr na cesto. Nepotretý okraj nechávame voľne. Zrolujeme tak, aby tento pás cesta bol na vonkajšej strane. Môžeme navlhčiť vodou, aby cesto dobre držalo.

4. Roládu rozrežeme na kusy široké 4 až 6 centimetrov. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

5. Vrchnú časť natrieme žĺtkom a posypeme makom alebo sezamom. Pečieme v rúre pri teplote 180 stupňov po dobu 20-25 minút.

Dobrú chuť!

Ďalšie recepty na druhej strane >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*