6 potravín, ktoré bojujú proti zápalom!

Zápal je zákerný nepriateľ zdravia, pretože je zodpovedný za desiatky ochorení. Ak s ním chcete bojovať prirodzene, je potrebné dodržiavať správnu stravu.

Nasledujúcich 6 potravín bojuje proti zápalu a chráni nás pred mnohými modernými chorobami, ako sú srdcové choroby, artritída alebo Alzheimerova choroba.
  • Olivový olej

Extra panenský olivový olej je bohatý na mononenasýtené dobré tuky. Ide o mastné kyseliny, ktoré znižujú zápal v bunkách a kĺboch. Podľa výskumov je olivový olej rovnako účinný ako niektoré známe protizápalové lieky.

Ako tvrdia odborníci, na to, aby ste využili výhody olivového oleja, stačí 2 polievkové lyžice denne. Odborníci tvrdia, že na to, aby ste využili výhody olivového oleja, vám stačia 2 polievkové lyžice denne.

  • Jablká

Jedno jablko denne znižuje opuchy všetkých foriem vďaka flavonoidu, ktorý obsahuje, kvercitínu, ktorý sa nachádza aj v šupke červenej cibule. Táto látka tiež znižuje riziko alergií, infarktu, Alzheimerovej a Parkinsonovej choroby a rakoviny prostaty a pľúc.

Uprednostňujte červené jablká, pretože obsahujú viac flavonoidov.

  • Tmavá čokoláda

Flavonoidy obsiahnuté v tmavej čokoláde zabraňujú tvorbe zrazenín, čo je vlastnosť, ktorá znižuje riziko mŕtvice, pľúcnej embólie a infarktu.

Keďže má vysoký obsah kalórií, obmedzte sa na konzumáciu jednej malej tabuľky tmavej čokolády denne, ktorá obsahuje najmenej 70 % kakaa.

  • Celozrnné obilniny

Celozrnné obilniny, ako je hnedá ryža, sú bohaté na vlákninu, ktorá znižuje zápaly a udržiava srdce a črevá zdravé. Buďte však opatrní, pretože nie všetky chleby alebo toasty inzerované ako celozrnné majú vysoký obsah vlákniny.

Preto pozorne čítajte etikety a hľadajte zložky, ktoré obsahujú. Výrobky, ktoré nie sú celozrnné, zvyčajne obsahujú veľké množstvo tuku, ktorý zhoršuje zápaly.

  • Mastné ryby

Makrela, sardinky, losos a iné “tučné” ryby obsahujú vysoké množstvo omega-3 mastných kyselín, ktoré chránia srdce, pľúca, kĺby a mozog. Vyhýbajte sa rybám chovaným na farmách, pretože obsahujú neprijateľné množstvo omega-6 mastných kyselín.

Mastné kyseliny obsiahnuté v tuku týchto rýb znižujú pravdepodobnosť vzniku rakoviny hrubého čreva. Ak chcete využiť ich výhody, jedzte 4 porcie týždenne.

  • Mandle

Sú energetickým občerstvením s nízkym obsahom zlého cholesterolu, bohaté na rastlinné steroly a prospešné pre diabetikov vďaka svojej schopnosti regulovať hladinu cukru v krvi.

Je to tiež potravina bohatá na aminokyseliny, ktoré zvyšujú hladinu testosterónu a posilňujú svalový systém. Denne skonzumujte 1/3 šálky mandlí so šupkou.

Zdieľajte tento zaujímavý článok aj s ostatnými na Facebooku.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*