Potrebujeme:
6 kus vajce,
0.5 hrnček práškový cukor,
0.75 hrnček polohrubá múka,
1 balíček prášok do pečiva,
3 čajová lyžička kakao,
0.5 hrnček mleté vlašské orechy,
0.5 hrnček mlieko,
tuk na vymastenie a múka na vysypanie plechu,
pikantný džem na potretie,
2 hrnček smotana na šľahanie,
4 polievková lyžica práškový cukor,
2 polievková lyžica instantná káva,
strúhaná čokoláda na posypanie
Postup:
1.
Vajcia rozdelíme a žĺtky vyšľaháme dopenista s cukrom. Do žĺtkovej peny pridáme mlieko, múku s práškom do pečiva, kakao a mleté orechy. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zapracujeme do cesta. Preložíme na vymastený a múkou vysypaný plech. Povrch cesta uhladíme a upečieme vo vyhriatej rúre (180 °C). Upečený korpus necháme vychladnúť a potrieme džemom.
2.
Šľahačku vyšľaháme dotuha spolu s cukrom a instantnou kávou. Tuhú šľahačku nanesieme na vrch koláča a uhladíme. Vrch posypeme strúhanou čokoládou. Pred podávaním vychladíme a nakrájame na rezy.
Pokračovanie >
Leave a Reply