Vynikajúce rezy ,,Boháč” – chutná dobrota, ktorá zároveň aj dobre zasýti!

POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 1 hrnček cukru, 250g tuku, 4 žĺtky, 3 lyžice zakys.smotany, 3 hrnčeky múky, prášok do pečiva, 3 lyžice kakaa.

Naplň: 4 bielky, 1 vajce, 1,5 hrnčeka cukru, 500g višní (čerešne), 1 hrnček orechov, 1 hrnček maku, 3 lyžice hl.mouky.

Krém: 500ml mlieka, 1 hrnček cukru, 7 lyžíc hl.mouky, 250g masla

POSTUP PRÍPRAVY

Na cesto zmiešame žĺtka, cukor, smotanu, rozpustený tuk a múky s PDP. Cesto je mäkké.Rozdelíme ho na 3 diely.Do jedného pridáme kakao a dáme do mrazaku.

1 diel cesta: cesto rozvaľkáme na plech 33×17 vyložený papierom na pečenie. Posypeme orechmi a na to dáme višne. Bielky vyšľaháme s krupicovými cukrom dotuha a natrieme na višne.Pečeme pri 160 ° C cca 40 minut.

2 diel cesta: cesto rozvaľkáme na plech, na to dáme makovú plnku (mak rozomelieme a dáme variť v troche mlieka, po vychladnútí pridáme 0,5 hrnčeka cukru, 1 vajce, 3 lyžice múky) .Na mak nastrúhame tmavé cesto.Pečieme pri 180 ° C cca 30-35 minut. Necháme vychladnúť.

Krém: z mlieka a múky uvaríme hustú kašu, necháme vychladnúť. Pridáme povolené maslo. Krémom spojíme obe placky a dáme do chladničky do druhého dňa aby sa rozležalo.
Recept je trochu pracnejší ale výsledok stojí za to.

Pokračovanie >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*