Potrebujete:
- 5 bielkov
- 200 g práškový cukor
- 200 g lieskových orieškov
Krém:
- 100 g masla
- 5 žĺtkov
- 200 g cukru
- čokoláda (asi 80 g)
Postup:
- 1.Lieskové oriešky prípadne prepečieme desať minút v rúre. Stiahneme šupky a pomelieme. Zmiešajte práškový cukor s mletými lieskovými orieškami a dáme nabok.
- 2. Rozšľaháme bielky do pevnej snehovej hmoty. Pomaly pridáme orechy zmiešané s práškovým cukrom a za stáleho miešania ich do snehu starostlivo zapracujeme . Cesto má byť vzdušné.
- 3. Nalejeme hmotu na menší plech (je 24×24 cm), pokrytý papierom na pečenie . Pečieme 30 minút pri teplote 175 ° C, Ku koncu vyskúšame špáradlom, či je cesto upečené.
- 4. Kým sa cesto pečie pripravíme si krém: maslo by malo mať teplotu miestnosti, žĺtky a cukor vyšľaháme do peny. Dáme variť nad slabý oheň najlepšie do vodného kúpeľa. Ak je hmotnosť teplá, pridáme čokoládu, za stáleho miešania a varíme krém, kým pekne nezhustne.
- 5. Na cesto ktoré je vychladnuté natiahneme krém ešte za tepla. Horcúim nožom vyhladíme povrch.
- 6. Keď sa koláč vychladí nakrájame štangličky. Sú výborné ku káve, cesto je ľahké orechové. Kto miluje oriešky a čokoládu bude aj tento koláč.
Dobrú chuť! Nezabudnite sa podeliť o tento super recept 🙂 aj so svojou rodinou a priateľmi.
Leave a Reply