Vianočné pečivo by nemalo za žiadnu cenu chýbať na sviatočnom stole. Či už sa radšej držíte tradičných druhov alebo radi skúšate niečo nové, vždy je dobré myslieť na pečenie s veľkým predstihom.
Ku vianočnému pečivu patrí aj obľúbené pečivo z lineckého cesta v mnohých variantoch.
Čo budeme potrebovať na linecké banániky v čokoláde:
- 200 g hladkej múky
- 175g masla
- 70 g cukru múčka
- 2 žĺtky
- 1 g soli
- 10 ml rumu
- 200 g jahodovej/ malinovej marmelády
- Čokoláda: 150 g horkej čokolády, 30 g kokosového oleja
Postup:
- 1) Zmäknuté maslo dobre vyšľaháme s cukrom, soľou, žĺtkami a rumom. Vmiešame aj múku.
- 2) Vytvarujeme si banániky a dáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme dozlatista vo vyhriatej rúre na 170 stupňov.
- 3) Pripravíme si polevu. Nalámeme si čokoládu, ktorú necháme vo vodnom kúpeli rozpustiť s kokosovým olejom.
- 4) Po vychladnutím zlepíme k sebe marmeládou a namočíme do pripravenej polevy z čokolády.
Leave a Reply