- Spomínate, kedy ste prvýkrát ochutnali Raffaello? Lahodnú a krehúčku guľôčku, ktorá sa rozplýva na jazyku a dáva postupne vyniknúť jednotlivým chuťovým tónom? Dnes pre vás máme špeciálny recept na Raffaello rezy, ktoré chutia, ako keby ich upiekol sám majster cukrár.
Ingrediencie na korpus:
- 5 bielkov
- 7 polievkových lyžíc cukru
- 3 polievkové lyžice hladkej múky
- 400 ml plnotučného mlieka
- 150 g kokosu
- 1 kypriaci prášok
Na krém si pripravte:
- 5 žĺtkov
- 500 ml plnotučného mlieka
- 4 polievkové lyžice kukuričného škrobu
- 1 vanilkový cukor
- 8 polievkových lyžíc cukru
- 250 g masla
- 150 g práškového cukru
- kokos na posypanie
- 1 vrecúško nelúpaných mandlí
Príprava:
- Najprv si pripravte plech na pečenie, ktorý vymažte maslom a posypte kokosom. Z bielkov vyšľahajte sneh, ku ktorému pridajte cukor a pokračujte v šľahaní. V druhej mise zmiešajte múku s kypriacim práškom a pridajte kokos.
- Do tejto zmesi za stáleho miešania najprv prilejte mlieko a potom pridajte aj sneh s cukrom. Hotové cesto nechajte pár mínu oddýchnuť a potom ho vylejte do plechu, ktorý ste si pripravili. Korpus pečte pri teplote 180 °C asi štvrť hodiny.
- Zatiaľ čo sa vám pečie korpus, pripravte si krém. Vaječné žĺtky vyšľahajte v strednom hrnci spolu s cukrom, vanilkovým cukrom a škrobom. Za stáleho šľahania prilejte mlieko, to by malo byť o izbovej teplote.
- Celú zmes dajte na mierny plameň a za stáleho miešania priveďte do varu. Pozor, nech sa vám krém nepripáli. Krém by sa mal variť asi dve až tri minúty, potom ho nechajte schladiť na izbovú teplotu.
- Do vychladnutého krému vmiešajte zmäknuté, ale nie rozpustené maslo, a práškový cukor. Potom všetko znova vyšľahajte a nechajte chvíľku oddýchnuť. V tejto chvíli by ste mali mať upečený korpus, ktorý by už mal byť aj vychladnutý. Pokiaľ je to tak, potrite korpus krémom, v opačnom prípade chvíľku počkajte.
- Krém ozdobte mandľami a znovu posypte kokosom. Pred podávaním je dezert dobré nechať zatuhnúť v chladničke.
Leave a Reply