Raffaello rezy, ktoré sa vám budú rozplývať v ústach! Nikto im nepovie nie!

  • Spomínate, kedy ste prvýkrát ochutnali Raffaello? Lahodnú a krehúčku guľôčku, ktorá sa rozplýva na jazyku a dáva postupne vyniknúť jednotlivým chuťovým tónom? Dnes pre vás máme špeciálny recept na Raffaello rezy, ktoré chutia, ako keby ich upiekol sám majster cukrár.

Ingrediencie na korpus:
  • 5 bielkov
  • 7 polievkových lyžíc cukru
  • 3 polievkové lyžice hladkej múky
  • 400 ml plnotučného mlieka
  • 150 g kokosu
  • 1 kypriaci prášok
Na krém si pripravte:
  • 5 žĺtkov
  • 500 ml plnotučného mlieka
  • 4 polievkové lyžice kukuričného škrobu
  • 1 vanilkový cukor
  • 8 polievkových lyžíc cukru
  • 250 g masla
  • 150 g práškového cukru
  • kokos na posypanie
  • 1 vrecúško nelúpaných mandlí

Príprava:
  1. Najprv si pripravte plech na pečenie, ktorý vymažte maslom a posypte kokosom. Z bielkov vyšľahajte sneh, ku ktorému pridajte cukor a pokračujte v šľahaní. V druhej mise zmiešajte múku s kypriacim práškom a pridajte kokos.
  2. Do tejto zmesi za stáleho miešania najprv prilejte mlieko a potom pridajte aj sneh s cukrom. Hotové cesto nechajte pár mínu oddýchnuť a potom ho vylejte do plechu, ktorý ste si pripravili. Korpus pečte pri teplote 180 °C asi štvrť hodiny.
  3. Zatiaľ čo sa vám pečie korpus, pripravte si krém. Vaječné žĺtky vyšľahajte v strednom hrnci spolu s cukrom, vanilkovým cukrom a škrobom. Za stáleho šľahania prilejte mlieko, to by malo byť o izbovej teplote.
  4. Celú zmes dajte na mierny plameň a za stáleho miešania priveďte do varu. Pozor, nech sa vám krém nepripáli. Krém by sa mal variť asi dve až tri minúty, potom ho nechajte schladiť na izbovú teplotu.
  5. Do vychladnutého krému vmiešajte zmäknuté, ale nie rozpustené maslo, a práškový cukor. Potom všetko znova vyšľahajte a nechajte chvíľku oddýchnuť. V tejto chvíli by ste mali mať upečený korpus, ktorý by už mal byť aj vychladnutý. Pokiaľ je to tak, potrite korpus krémom, v opačnom prípade chvíľku počkajte.
  6. Krém ozdobte mandľami a znovu posypte kokosom. Pred podávaním je dezert dobré nechať zatuhnúť v chladničke.
Ak sa Vám tento recept páči, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi na Facebooku:).

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*