Francúzsky krém na zdobenie a plnenie koláčov či dezertov: Je dokonalý ako od majstra cukrára!

  • Francúzsky krém podľa tohto receptu má bohatú chuť a lahodnú citrónovú arómu s prírodnou vanilkovou vôňou. Krém si stabilne drží tvar a má široké spektrum aplikácií, medzi ktoré patrí: plnenie koláčov a pečiva, zdobenie košíčkov a rožkov, zdobenie zložitých krémových a kvetinových kompozícií na koláčoch a dezertoch.

Potrebujeme:

  • Maslo (mäkké) – 400 g
  • Cukor – 200 g
  • Voda – 80 g
  • Žĺtky – 6 ks
  • Citrónová šťava – 20 g
  • Vanilkový extrakt – 5 g

Postup:

  1. Maslo necháme zmäknúť. K žĺtkom pridáme lyžicu cukru, vyšľaháme.
  2. Zvyšok cukru dáme s vodou variť do vodného kúpeľa. Necháme 3 minúty prevariť. Cukor musí byť úplne rozpustený.
  3. Sirup postupne, za stáleho šľahania lejeme do žĺtkovej zmesi.
  4. Šľaháme, kým zmes nevychladne.
  5. Potom pridáme aj maslo a dobre ešte všetko spolu prešľaháme.
  6. Pridáme aj citrónovú šťavu, vanilku a opäť prešľaháme.
  7. Nakoniec, keď sú všetky ingrediencie v kréme, prešľaháme ešte po dobu 2 minút.

Používame na zdobenie všetkých sladkých dobrôt. Krém, ktorý neminiete, môžete niekoľko dní uchovávať v chladničke, v uzavretej dóze alebo vrecku.

Prajeme príjemnú prípravu a ak sa Vám tento recept páči, nezabudnite ho zdieľať aj s ostatnými na facebooku:).

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*