Fanta rezy: Tu je pôvodný recept!

Prísady na cesto:
  • 4 lyžice polohr.múky
  • 6 vajec
  • 6 polievkových lyžíc cukru
  • 2 lyžice kakaa
  • 1 dl oleja na varenie/ ešte lepšie kokosového oleja (izbová teplota)
  • 1 lyžička prášku do pečiva
Zložky tvarohového krému:
  • 500 g tvarohu
  • 250 g masla
  • 200 g práškového cukru
  • 2 lyžičky vanilkového cukru alebo vanilkového prášku
  • 1 PL citrónovej šťavy
Želé vrstva:
  • 7 dl nealkoholického nápoja (stačí akýkoľvek sýtený nealkoholický nápoj alebo džús)
  • 2 lyžičky vanilkového pudingového pudingu
  • 2 lyžice cukru
Postup:
  1. Cesto: Najprv pripravte cesto oddelením vajec. Bielka vyšľahajte so štipkou soli do tuha. Žĺtky s cukrom vyšľahajte elektrickým šľahačom do svetlej farby a potom pridajte olej. Potom zmiešajte múku s kakaom a práškom do pečiva a dobre vmiešajte do žĺtkov. Do tejto zmesi jemne a po malých častiach vmiešajte bielky, aby vznikla homogénna zmes. Preneste na maslom vymastený plech vystlaný papierom na pečenie a pečte 20 minút pri 170 °C.
  2. Tvarohový krém: Všetky prísady zmiešajte, kým nevznikne homogénna hmota. Ak chcete, aby zmes neobsahovala hrudky, rozmixujte ju tyčovým mixérom na jemnú zrnitú konzistenciu.
  3. Vrstva sódy alebo džúsu: Zmiešajte pudingový prášok s cukrom, potom pridajte zvolenú sódu a dobre premiešajte, kým sa nevytvoria hrudky. Dajte na sporák a za stáleho miešania varte, kým nevznikne konzistencia pudingu. Odložte na 20-30 minút do chladu.
  4. Keď je piškótový základ hotový, lyžicou naň naneste tvarohový krém, uhlaďte ho a potom môžete pridať vychladnutú vrstvu sódy.
DOBRÚ CHUŤ!
Podeľte sa o tento recept aj s ostatnými.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*