
- Dnes Vás zoznámime s receptom, ktorý vychádza z pôvodnej portugalskej receptúry. Tieto pečené zemiaky zaradíte do svojho zoznamu obľúbených pokrmov. Ich chuť je úžasná a príprava bleskurýchla.
- Pokiaľ zvolíte tieto zemiaky ako prílohu k mäsu, nebudete ľutovať. Všetky chute sa prepoja a idú skvele dohromady. Ak však chuti týchto zemiakov nebudete mať dosť, dajte si ich len tak, samotné.
Ingrediencie:
- 8 zemiakov
- 30 g masla
- 2 vetvičky rozmarínu
- 4 strúčiky cesnaku
- 40 ml olivového oleja
- Soľ podľa chuti
Postup:
- Zemiaky uvarte v šupke. Nechajte vychladnúť a pretlačte vidličkou tak, aby popraskali.
- Zapekaciu misu vymažte olivovým olejom. Rozložte do misy zemiaky popraskanou stranou nahor. Rovnomerne zasypte nadrobno nakrájaným cesnakom. Zasypeme tiež soľou a rozmarínom.
- Maslo pokrájame na tenké plátky a poukladáme na zemiaky. Ešte pokvapkáme olivovým olejom.
- V predhriatej rúre pečte zemiaky 180 až 200 stupňov do zlatistej až červenej farby.
Zdieľajte tento super ľahký recept na cesnakové zemiaky aj s vašimi priateľmi! Dobrú chuť!
Leave a Reply