Famózne cesnakové zemiaky pečené v rúre: Úžasná chuť a rýchla príprava!

  • Dnes Vás zoznámime s receptom, ktorý vychádza z pôvodnej portugalskej receptúry.  Tieto pečené zemiaky zaradíte do svojho zoznamu obľúbených pokrmov. Ich chuť je úžasná a príprava bleskurýchla.
  • Pokiaľ zvolíte tieto zemiaky ako prílohu k mäsu, nebudete ľutovať. Všetky chute sa prepoja a idú skvele dohromady. Ak však chuti týchto zemiakov nebudete mať dosť, dajte si ich len tak, samotné.
Ingrediencie:
  • 8 zemiakov
  • 30 g masla
  • 2 vetvičky rozmarínu
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 40 ml olivového oleja
  • Soľ podľa chuti

Postup:
  1. Zemiaky uvarte v šupke. Nechajte vychladnúť a pretlačte vidličkou tak, aby popraskali.
  2. Zapekaciu misu vymažte olivovým olejom. Rozložte do misy zemiaky popraskanou stranou nahor. Rovnomerne zasypte nadrobno nakrájaným cesnakom. Zasypeme tiež soľou a rozmarínom.
  3. Maslo pokrájame na tenké plátky a poukladáme na zemiaky. Ešte pokvapkáme olivovým olejom.
  4. V predhriatej rúre pečte zemiaky 180 až 200 stupňov do zlatistej až červenej farby.
Zdieľajte tento super ľahký recept na cesnakové zemiaky aj s vašimi priateľmi! Dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*