Ingrediencie na plech s rozmermi 25 x 35 cm:
Na cesto:
- 2 vajcia
- 2 lyžice medu
- 200g cukru
- 1 lyžica sódy bikarbóny
- 20 g kakaového prášku
- 100 g čistého margarínu
- 500g hladkej múky
Na krém:
- 200 g čistého margarínu
- 200 g cukru
- 6 dl mlieka
- 2 balenia krémového pudingového prášku
- 30 ml mandľovej arómy
Na vrch:
- 100 g bielej čokolády
- 50 g horkej čokolády
- 2-3 lyžice oleja
Príprava:
- Najprv pripravte na krém. Puding sa uvarí tradičným spôsobom a nechá sa vychladnúť.
- Na cesto si do misy odvážte vajcia, med, cukor, kakaový prášok a jemný margarín. Suroviny premiešame a následne zohrejeme nad parou, ale nevaríme!
- Do inej misky navážte múku, vmiešajte sódu bikarbónu a pridajte medovú zmes. Premiešame, dáme na pomúčenú dosku a vymiesime cesto. Ak je suchá, pridáme mlieko. Potrebujeme získať ľahké, mäkké cesto.
- Rozdeľte na 3 časti. Na pomúčenej doske roztiahneme všetky tri bochníky.
- Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, popicháme vidličkou, pečieme pri teplote 180 stupňov 6-7 minút, potom hotové pláty úplne ochladíme.
- Do vychladnutého pudingu pridáme mäkký margarín, potom mandľovú arómu a dobre vyšľaháme.
- Krém rozdelíme na polovicu a naplníme ním pláty.
- Na vrch rozpustíme bielu čokoládu s olejom, nalejeme na vrch posledného plátu a rovnomerne rozotrieme.
- Roztopte horkú čokoládu s olejom a potom cez časť bielej čokolády nakreslite hrubé pásiky. Špáradlom pomramorujte vrch.
- Odložíme na noc do chladničky a na druhý deň nakrájame.
Zdieľajte tento krásny recept aj so svojimi priateľmi na Facebooku:).
Leave a Reply