Recept na medový koláč s mandľovým krémom, ktorého chuť vás dostane!

Ingrediencie na plech s rozmermi 25 x 35 cm:
Na cesto:
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice medu
  • 200g cukru
  • 1 lyžica sódy bikarbóny
  • 20 g kakaového prášku
  • 100 g čistého margarínu
  • 500g hladkej múky
Na krém:
  • 200 g čistého margarínu
  • 200 g cukru
  • 6 dl mlieka
  • 2 balenia krémového pudingového prášku
  • 30 ml mandľovej arómy
Na vrch:
  • 100 g bielej čokolády
  • 50 g horkej čokolády
  • 2-3 lyžice oleja

Príprava:
  1. Najprv pripravte na krém. Puding sa uvarí tradičným spôsobom a nechá sa vychladnúť.
  2. Na cesto si do misy odvážte vajcia, med, cukor, kakaový prášok a jemný margarín. Suroviny premiešame a následne zohrejeme nad parou, ale nevaríme!
  3. Do inej misky navážte múku, vmiešajte sódu bikarbónu a pridajte medovú zmes. Premiešame, dáme na pomúčenú dosku a vymiesime cesto. Ak je suchá, pridáme mlieko. Potrebujeme získať ľahké, mäkké cesto.
  4. Rozdeľte na 3 časti. Na pomúčenej doske roztiahneme všetky tri bochníky.
  5. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, popicháme vidličkou, pečieme pri teplote 180 stupňov 6-7 minút, potom hotové pláty úplne ochladíme.
  6. Do vychladnutého pudingu pridáme mäkký margarín, potom mandľovú arómu a dobre vyšľaháme.
  7. Krém rozdelíme na polovicu a naplníme ním pláty.
  8. Na vrch rozpustíme bielu čokoládu s olejom, nalejeme na vrch posledného plátu a rovnomerne rozotrieme.
  9. Roztopte horkú čokoládu s olejom a potom cez časť bielej čokolády nakreslite hrubé pásiky. Špáradlom pomramorujte vrch.
  10. Odložíme na noc do chladničky a na druhý deň nakrájame.
Zdieľajte tento krásny recept aj so svojimi priateľmi na Facebooku:).

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*