Ingrediencie pre 4 osoby:
- 750 ml červeného vína
- Cca 10 ks klinčekov
- 4-5 kusov badiánu
- 100 ml vody
- 1 pomaranč
- 100 g granátového jablka
- 1 rumový cukor
- 1 pomarančový cukor
- 4 lyžice medu
- 3 tyčinky škorice
Príprava:
1. Do misky primeranej veľkosti nalejte víno a vodu.
2. Pomaranč nakrájajte, aby lepšie pustil šťavu a vôňu. Granátové jablko očistite a použite semená.
3. Do vína pridáme pomaranč, granátové jablko, rumový cukor, pomarančový cukor, med, škoricu, klinčeky a aníz. Zahrievajte na strednom ohni až do varu a potom oheň znížte a varte ďalších 5 minút.
4. Keď je víno hotové a trochu vychladnuté, vytlačte granátové jablko a pomaranče, aby pustili šťavu a víno ešte viac obohatili.
Podávajte teplé ozdobené čerstvým pomarančom a semiačkami granátového jablka.
Tip
Namiesto pomarančového cukru môžete pridať aj vanilkový cukor, ktorý sa bude hodiť k ostatným surovinám.
Na zdravie! 🙂
Leave a Reply