Zimná špecialita: Korenisté varené víno, ktoré úžasne vonia a neodolateľne chutí!

Ingrediencie pre 4 osoby:
  • 750 ml červeného vína
  • Cca 10 ks klinčekov
  • 4-5 kusov badiánu
  • 100 ml vody
  • 1 pomaranč
  • 100 g granátového jablka
  • 1 rumový cukor
  • 1 pomarančový cukor
  • 4 lyžice medu
  • 3 tyčinky škorice

Príprava:

1. Do misky primeranej veľkosti nalejte víno a vodu.

2. Pomaranč nakrájajte, aby lepšie pustil šťavu a vôňu. Granátové jablko očistite a použite semená.

3. Do vína pridáme pomaranč, granátové jablko, rumový cukor, pomarančový cukor, med, škoricu, klinčeky a aníz. Zahrievajte na strednom ohni až do varu a potom oheň znížte a varte ďalších 5 minút.

4. Keď je víno hotové a trochu vychladnuté, vytlačte granátové jablko a pomaranče, aby pustili šťavu a víno ešte viac obohatili.

Podávajte teplé ozdobené čerstvým pomarančom a semiačkami granátového jablka.

Tip
Namiesto pomarančového cukru môžete pridať aj vanilkový cukor, ktorý sa bude hodiť k ostatným surovinám.

Na zdravie! 🙂

 

 

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*