Ovocný koláč FANTÁZIA: Kombinácia šťavnatého ovocia mu dodáva ľahkosť!

Ingrediencie na piškótové cesto:
  • 6 vajec
  • 1 a 1/4 šálky cukru
  • 6 lyžíc oleja
  • 1 a 1/2 hrnčeka hladkej múky
  • 2 lyžice prášku do pečiva
Ostatné zložky:
  • asi 600 gramov obľúbeného ovocia
  • konzervované broskyne a červené ovocie
  • 2 želé priehľadné, ale môžete použiť akúkoľvek príchuť
  • 330 ml hustej smotany 30%
  • 250 gramov syra mascarpone
  • 2-3 lyžice práškového cukru
  • kakao na posypanie

Príprava:
  1. Upečieme piškótu: bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhú penu, ku koncu šľahania pridáme cukor, keď je pena tuhá a lesklá, primiešame po jednom žĺtka, za stáleho miešania prilievame olej. Pridáme múku s práškom do pečiva a len krátko miešame, kým sa suroviny nespoja.
  2. Hotové cesto vylejeme na plech s rozmermi 36 × 24 cm vystlaný papierom na pečenie a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov (hore-dole), pečieme asi 30 minút. Upečený koláč necháme, kým úplne nevychladne.
  3. Medzitým rozpustíme želé v 600 ml horúcej vody a necháme vychladnúť.
  4. Vychladnutú piškótu vyberieme z pekáča a prekrojíme na polovicu. Jednu polovicu vložíme späť na plech vystlaný papierom na pečenie (ja som musela piškótu zvrchu mierne narezať, lebo narástla do výšky :)).
  5. Na piškótu dáme nastrúhané ovocie, keď je želé už husté a hustne, tak ho natrieme na ovocie a prikryjeme druhou polovicou piškóty. Jemne zatlačte a vložte do chladničky, kým želé úplne nestuhne.
  6. Do misy dáme syr mascarpone a dobre vychladenú smotanu. Pridáme práškový cukor a celé vyšľaháme. Na piškótu natrieme šľahačkovú hmotu.
  7. Vrch torty posypeme horkým kakaom a dáme na noc do chladničky.

 

Dobrú chuť a nezabudnite sa o tento chutný recept podeliť aj so svojimi priateľmi na Facebooku:).

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*