Ingrediencie na piškótové cesto:
- 6 vajec
- 1 a 1/4 šálky cukru
- 6 lyžíc oleja
- 1 a 1/2 hrnčeka hladkej múky
- 2 lyžice prášku do pečiva
Ostatné zložky:
- asi 600 gramov obľúbeného ovocia
- konzervované broskyne a červené ovocie
- 2 želé priehľadné, ale môžete použiť akúkoľvek príchuť
- 330 ml hustej smotany 30%
- 250 gramov syra mascarpone
- 2-3 lyžice práškového cukru
- kakao na posypanie
Príprava:
- Upečieme piškótu: bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhú penu, ku koncu šľahania pridáme cukor, keď je pena tuhá a lesklá, primiešame po jednom žĺtka, za stáleho miešania prilievame olej. Pridáme múku s práškom do pečiva a len krátko miešame, kým sa suroviny nespoja.
- Hotové cesto vylejeme na plech s rozmermi 36 × 24 cm vystlaný papierom na pečenie a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov (hore-dole), pečieme asi 30 minút. Upečený koláč necháme, kým úplne nevychladne.
- Medzitým rozpustíme želé v 600 ml horúcej vody a necháme vychladnúť.
- Vychladnutú piškótu vyberieme z pekáča a prekrojíme na polovicu. Jednu polovicu vložíme späť na plech vystlaný papierom na pečenie (ja som musela piškótu zvrchu mierne narezať, lebo narástla do výšky :)).
- Na piškótu dáme nastrúhané ovocie, keď je želé už husté a hustne, tak ho natrieme na ovocie a prikryjeme druhou polovicou piškóty. Jemne zatlačte a vložte do chladničky, kým želé úplne nestuhne.
- Do misy dáme syr mascarpone a dobre vychladenú smotanu. Pridáme práškový cukor a celé vyšľaháme. Na piškótu natrieme šľahačkovú hmotu.
- Vrch torty posypeme horkým kakaom a dáme na noc do chladničky.
Dobrú chuť a nezabudnite sa o tento chutný recept podeliť aj so svojimi priateľmi na Facebooku:).
Leave a Reply