Lahodný koláč s jablkami a mascarpone: Budete sa k nemu vracať znova a znova!

Ingrediencie:
Plech 24×24 cm
  • 1 veľké balenie sušienok
  • 1 kg jabĺk
  • 2 pomarančové želé
  • 250 g mascarpone
  • 200 g čokolády (moja srdcovka)
  • 330 ml smotany 30%
  • 2,5 lyžičky želatíny (voliteľné)

Postup:
  1. Jablká ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky a opražíme na panvici s trochou vody. Pridajte 2 želé do vriacich jabĺk a dôkladne premiešajte. Odložte na vychladnutie.
  2. Čokoládu rozdrobíme a roztopíme v hrnci na miernom ohni – pozor, aby sa nepripálila. Odložte na vychladnutie.
  3. Dno plechu vystelieme papierom na pečenie a potom poukladáme sušienky.
  4. Jablkovú hmotu rozotrieme na sušienky.
  5. Krátko rozmixujte mascarpone, potom pridajte vychladnutú rozpustenú čokoládu a miešajte, kým sa nespojí. Smotanu dáme na jablká. (Voliteľne môžete na jablkovú hmotu dať sušienky a až potom čokoládový krém). Vložte cesto do chladničky,
  6. Smotanu vyšľaháme dotuha, potom môžeme pridať vychladnutú želatínu (rozpustenú v 100ml vriacej vody), aby bolo cesto tuhé.
  7. Tortu vyberieme z chladničky, krém nanesieme na čokoládový krém a opäť dáme do chladničky – najlepšie cez noc.
DOBRÚ CHUŤ 😉

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*