Ingrediencie:
- 300 g zmäknutého nesoleného masla
- 450 g hladkej múky
- 2 lyžice prášku do pečiva
- 6 banánov, veľmi zrelých
- 300 g jemného hnedého cukru
- 4 veľké vajcia
- 120 ml cmaru
- 2 ČL vanilkovej esencie
Na banánovú pudingovú náplň:
- 1 balenie instantnej banánovej pudingovej zmesi
- 225 g jemného smotanového syra
- 2 lyžice dvojitej smotany
- 1 banán, nakrájaný na plátky
Na puding dulce de leche:
- 6 žĺtkov
- 70 g práškového cukru
- 1 polievková lyžica pasty z vanilkových strukov
- 360 ml mlieka
- 3 lyžice hladkej múky
- 200 g karamelu
- 450 g zmäknutého masla
- 1 balenie sušienky, drvené
Postup:
- Rúru predhrejeme na 180 C.
- Vymastíme a vystelieme tri tortové formy s priemerom 20 cm.
- V kuchynskom robote rozotrite zrelé banány do hladka. Môžete použiť aj zadnú časť vidličky.
- V stojacom mixéri vyšľaháme maslo s cukrom do svetlej a nadýchanej hmoty. K tomu pridajte vajcia jedno po druhom, medzi každým pridaním šľahajte. Potom pridajte vanilku, cmar a banány. V samostatnej miske zmiešame múku, prášok do pečiva a štipku soli. Pridajte túto zmes múky do mokrej zmesi a premiešajte, dávajte pozor, aby ste ju nepremiešali.
- Nalejte do pripravených formičiek a pečte v rúre 40 minút do zlatista a upečenia. Pred vybratím z formičiek a vychladnutím na mriežke nechajte 10 minút vychladnúť.
- Pripravte si banánovú pudingovú plnku: Elektrickým šľahačom vyšľahajte zmes banánového pudingu a tvarohového krému do hladka a potom prišľahajte dvojitý krém, kým sa zmes mierne neuvoľní.
- Pripravte puding dulce de leche: Mlieko zohrejte až do bodu oparenia. V miske zmiešame žĺtky, vanilku, cukor a hladkú múku. Za stáleho šľahania pomaly prilievajte horúce mlieko, kým sa všetko nezapracuje. Späť na panvicu pridajte karamel a postupne za stáleho šľahania prilievajte horúce mlieko, kým puding výrazne nezhustne. Potom zmes odstavte z ohňa a prepasírujte cez sitko do misky, aby vychladla.
V stojacom mixéri vyšľaháme maslo, kým nebude svetlé a nadýchané. Potom po lyžiciach pridávame vychladnutý puding a znovu šľaháme, kým sa nezapracuje. Odložte bokom. - Zostavte svoj koláč: Vezmite vychladnuté koláče a ak je to potrebné, vyrovnajte ich, aby boli rovné. Prvú položíme na tanier a navrch uhladíme stierkou na vrstvu banánovej pudingovej plnky. Potom nakrájajte banán a pridajte vrstvu banánu na vrch. Na to položíme druhú piškótu a zopakujeme. Pri poslednej vrstve použite pudingový krém dulce de leche na polevu vrchu a bokov celej torty. Ozdobte rozdrvenými sušienkami a zvyšným dulce de Leche z plechovky a podávajte.
Leave a Reply