Úžasný recept na banánovú tortu: Je to dokonalý dezert!

Ingrediencie:
  • 300 g zmäknutého nesoleného masla
  • 450 g hladkej múky
  • 2 lyžice prášku do pečiva
  • 6 banánov, veľmi zrelých
  • 300 g jemného hnedého cukru
  • 4 veľké vajcia
  • 120 ml cmaru
  • 2 ČL vanilkovej esencie
Na banánovú pudingovú náplň:
  • 1 balenie instantnej banánovej pudingovej zmesi
  • 225 g jemného smotanového syra
  • 2 lyžice dvojitej smotany
  • 1 banán, nakrájaný na plátky
Na puding dulce de leche:
  • 6 žĺtkov
  • 70 g práškového cukru
  • 1 polievková lyžica pasty z vanilkových strukov
  • 360 ml mlieka
  • 3 lyžice hladkej múky
  • 200 g karamelu
  • 450 g zmäknutého masla
  • 1 balenie sušienky, drvené
Postup:
  1. Rúru predhrejeme na 180 C.
  2. Vymastíme a vystelieme tri tortové formy s priemerom 20 cm.
  3. V kuchynskom robote rozotrite zrelé banány do hladka. Môžete použiť aj zadnú časť vidličky.
  4. V stojacom mixéri vyšľaháme maslo s cukrom do svetlej a nadýchanej hmoty. K tomu pridajte vajcia jedno po druhom, medzi každým pridaním šľahajte. Potom pridajte vanilku, cmar a banány. V samostatnej miske zmiešame múku, prášok do pečiva a štipku soli. Pridajte túto zmes múky do mokrej zmesi a premiešajte, dávajte pozor, aby ste ju nepremiešali.
  5. Nalejte do pripravených formičiek a pečte v rúre 40 minút do zlatista a upečenia. Pred vybratím z formičiek a vychladnutím na mriežke nechajte 10 minút vychladnúť.
  6. Pripravte si banánovú pudingovú plnku: Elektrickým šľahačom vyšľahajte zmes banánového pudingu a tvarohového krému do hladka a potom prišľahajte dvojitý krém, kým sa zmes mierne neuvoľní.
  7. Pripravte puding dulce de leche: Mlieko zohrejte až do bodu oparenia. V miske zmiešame žĺtky, vanilku, cukor a hladkú múku. Za stáleho šľahania pomaly prilievajte horúce mlieko, kým sa všetko nezapracuje. Späť na panvicu pridajte karamel a postupne za stáleho šľahania prilievajte horúce mlieko, kým puding výrazne nezhustne. Potom zmes odstavte z ohňa a prepasírujte cez sitko do misky, aby vychladla.
    V stojacom mixéri vyšľaháme maslo, kým nebude svetlé a nadýchané. Potom po lyžiciach pridávame vychladnutý puding a znovu šľaháme, kým sa nezapracuje. Odložte bokom.
  8. Zostavte svoj koláč: Vezmite vychladnuté koláče a ak je to potrebné, vyrovnajte ich, aby boli rovné. Prvú položíme na tanier a navrch uhladíme stierkou na vrstvu banánovej pudingovej plnky. Potom nakrájajte banán a pridajte vrstvu banánu na vrch. Na to položíme druhú piškótu a zopakujeme. Pri poslednej vrstve použite pudingový krém dulce de leche na polevu vrchu a bokov celej torty. Ozdobte rozdrvenými sušienkami a zvyšným dulce de Leche z plechovky a podávajte.
Dobrú chuť a príjemné pečenie!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*