Ingrediencie na plech 24x24cm:
- 1 veľké balenie sušienok
- 1 kg jabĺk
- 2 pomarančové želé
- 250 g mascarpone
- 200 g čokolády (moja srdcovka)
- 330 ml smotany 30%
- 2,5 lyžičky želatíny (voliteľné)
Postup:
- Jablká ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky a opražíme na panvici s trochou vody. Pridajte 2 želé do vriacich jabĺk a dôkladne premiešajte. Odložte na vychladnutie
- Čokoládu rozdrobíme a roztopíme v hrnci na miernom ohni – pozor, aby sa nepripálila. Odložte na vychladnutie.
- Dno plechu vystelieme papierom na pečenie a potom poukladáme sušienky.
- Jablkovú hmotu rozotrieme na sušienky.
- Krátko rozmixujte mascarpone, potom pridajte vychladnutú rozpustenú čokoládu a miešajte, kým sa nespojí. Krém dáme na jablká. (Voliteľne môžete na jablkovú hmotu dať sušienky a potom čokoládový krém). Vložte cesto do chladničky.
- Smotanu vyšľaháme dotuha, potom môžeme pridať vychladnutú želatínu (rozpustenú v 100ml vriacej vody), aby bolo cesto tuhé.
- Tortu vyberieme z chladničky, krém nanesieme na čokoládový krém a opäť dáme do chladničky – najlepšie cez noc.
Leave a Reply