Syrová roláda plnená tvarohom a zeleninou: Vynikajúce a veľmi jednoduché predjedlo na párty alebo rodinné stretnutie!

Ingrediencie:

  • 300 gramov nakrájaného syra
  • 200 gramov polotučného tvarohu
  • 1 polievková lyžica masla
  • kúsok papriky
  • pár tmavých olív
  • 1 paradajka, ošúpaná
  • pár lístkov čerstvej petržlenovej vňate
  • soľ a korenie podľa chuti


Príprava:

  1. Do plechu na pečenie s rozmermi 28 × 24 cm vystlaného papierom na pečenie som poukladala plátky syra a potom vložila na pár minút do predhriatej rúry, aby sa syr roztopil.
  2. Vtedy som si pripravila plnku: do misky som dala tvaroh a maslo a vidličkou som to poriadne premiešala, aby sa suroviny navzájom spojili,
    Papriku nakrájame na tenké pásiky, paradajku na kocky, olivy na plátky a petržlenovú vňať.
  3. Všetky nasekané suroviny na plnku dáme do misky s tvarohom, dôkladne premiešame, dochutíme soľou a korením,
    keď je syr rozpustený, vyberieme pekáč z rúry.
  4. Z plechu na doske zoberieme papier so syrom, do stredu rozotrieme plnku a pomocou papiera na pečenie zvinieme do rolády.
  5. Pripravenú roládu som položila na potravinovú fóliu a pevne zabalila, čím vznikol takzvaný “cukrík”.
  6. Hotovú roládu dáme na pár hodín alebo cez noc do chladničky vychladiť/skoncentrovať.
    Po tom  vyberte z fólie, narežte priečne a položte na tanier.

Dobrú chuť😋

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*