Ingrediencie:
- 300 gramov nakrájaného syra
- 200 gramov polotučného tvarohu
- 1 polievková lyžica masla
- kúsok papriky
- pár tmavých olív
- 1 paradajka, ošúpaná
- pár lístkov čerstvej petržlenovej vňate
- soľ a korenie podľa chuti
Príprava:
- Do plechu na pečenie s rozmermi 28 × 24 cm vystlaného papierom na pečenie som poukladala plátky syra a potom vložila na pár minút do predhriatej rúry, aby sa syr roztopil.
- Vtedy som si pripravila plnku: do misky som dala tvaroh a maslo a vidličkou som to poriadne premiešala, aby sa suroviny navzájom spojili,
Papriku nakrájame na tenké pásiky, paradajku na kocky, olivy na plátky a petržlenovú vňať. - Všetky nasekané suroviny na plnku dáme do misky s tvarohom, dôkladne premiešame, dochutíme soľou a korením,
keď je syr rozpustený, vyberieme pekáč z rúry. - Z plechu na doske zoberieme papier so syrom, do stredu rozotrieme plnku a pomocou papiera na pečenie zvinieme do rolády.
- Pripravenú roládu som položila na potravinovú fóliu a pevne zabalila, čím vznikol takzvaný “cukrík”.
- Hotovú roládu dáme na pár hodín alebo cez noc do chladničky vychladiť/skoncentrovať.
Po tom vyberte z fólie, narežte priečne a položte na tanier.
Leave a Reply