Pusinkový koláč: Perfektný nápad na niečo sladké!


Ingrediencie:
Základ z pusiniek:
  • 6 bielkov
  • 300 g cukru
  • 1 polievková lyžica zemiakovej múky
  • 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
  • soľ
Krém:
  • krém 30% 330 ml
  • syr mascarpone 250 g
  • 1 šálka práškového cukru
Ostatné:
  • broskyne v sirupe (plechovka)


Príprava:

Príprava pusiniek:

  1. Z bielkov vyšľaháme mixérom tuhý sneh (ja používam mixér s otočnou misou a ide to perfektne).
    Ku koncu šľahania pomaly pridávame zvyšné suroviny, teda cukor, zemiakovú múku, citrónovú šťavu a trochu soli.
  2. Zhutnenú penu dáme do plechu vystlaného papierom na pečenie a snažíme sa z nej vytvarovať kruh.
  3. Predhrejte rúru na 180 stupňov, potom vložte náš plech na pusinky a znížte teplotu na 150 stupňov. Pečieme ho asi 90 minút.
    Pusinky nechajte v rúre, kým nevychladnú!

Krém:

  1. Do misky dáme všetky ingrediencie, t.j. 30% smotanu, syr mascarpone a pohár cukru práškový.
    Celé to vyšľaháme mixérom do tuhej peny.

Torta:

  1. Vychladnuté pusinkový základ natrieme pripraveným krémom.
  2. Vrch ozdobíme ovocím.
Dobrú chuť!😋👩‍🍳👌

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*