Orechovo-kávová dobrota: Koláčik pre rodinu aj priateľov!

Ingrediencie:
  • 3 lyžice múky
  • 6  VAJEC
  • 15 dkg kryštálového cukru
  • 15 dkg vlašských orechov (mletých)
  • pol balíčka prášku do pečiva
  • štipka soli
Krém:
  • 3 dl mlieka
  • 3 lyžice múky
  • 1 lyžička mletej kávy
  • 1 balíček vanilkový cukor
  • 25 dkg margarínu (izbovej teploty)
  • 18 dkg práškového cukru
  • 5 lyžičiek vlašských orechov
Poleva:
  • 15 dkg tmavej čokolády
  • 5 dkg margarínu (roztopeného)

Príprava:
  1. Vajcia oddelíme. Bielka vyšľaháme s polovicou cukru do tuhej peny. Žĺtok sa zmieša so zvyšným cukrom do bielej. Do múky pridajte vlašské orechy, prášok do pečiva a soľ.
  2. Do tuhej peny najskôr jemne (vzdušne) vmiešame cukrový žĺtok a potom múčnu zmes.
  3. Cesto uhladíme na plechu vystlanom papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 25-30 minút ( skúška špajdlou). Keď je cesto upečené a vychladnuté, odlepte z neho papier na pečenie a vložte ho späť na plech.
  4. Do hrnca nalejeme mlieko a zmiešame múku, kávu a vanilkový cukor. Za stáleho miešania uvaríme do zhustnutia (ako puding), potom odstavíme (občas premiešame) vychladnúť.
  5. Margarín sa dobre vymieša s práškovým cukrom, potom sa pridá vychladnutá smotana a strojovým šľahačom sa dobre premieša a nakoniec sa vmiešajú orechy.
  6. Krém rovnomerne rozotrieme na cesto. Margarín rozpustíme v mikrovlnke a vmiešame čokoládu rozpustenú nad vodnou parou, potom nalejeme na krém a uhladíme.
  7. Vložte do chladničky, kým čokoláda na vrchu nestuhne, potom nakrájajte na podlhovasté plátky a podávajte.
Dobrú chuť!
Ak sa Vám recept páči, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi na Facebooku.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*