Ingrediencie:
- 3 lyžice múky
- 6 VAJEC
- 15 dkg kryštálového cukru
- 15 dkg vlašských orechov (mletých)
- pol balíčka prášku do pečiva
- štipka soli
Krém:
- 3 dl mlieka
- 3 lyžice múky
- 1 lyžička mletej kávy
- 1 balíček vanilkový cukor
- 25 dkg margarínu (izbovej teploty)
- 18 dkg práškového cukru
- 5 lyžičiek vlašských orechov
Poleva:
- 15 dkg tmavej čokolády
- 5 dkg margarínu (roztopeného)
Príprava:
- Vajcia oddelíme. Bielka vyšľaháme s polovicou cukru do tuhej peny. Žĺtok sa zmieša so zvyšným cukrom do bielej. Do múky pridajte vlašské orechy, prášok do pečiva a soľ.
- Do tuhej peny najskôr jemne (vzdušne) vmiešame cukrový žĺtok a potom múčnu zmes.
- Cesto uhladíme na plechu vystlanom papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 25-30 minút ( skúška špajdlou). Keď je cesto upečené a vychladnuté, odlepte z neho papier na pečenie a vložte ho späť na plech.
- Do hrnca nalejeme mlieko a zmiešame múku, kávu a vanilkový cukor. Za stáleho miešania uvaríme do zhustnutia (ako puding), potom odstavíme (občas premiešame) vychladnúť.
- Margarín sa dobre vymieša s práškovým cukrom, potom sa pridá vychladnutá smotana a strojovým šľahačom sa dobre premieša a nakoniec sa vmiešajú orechy.
- Krém rovnomerne rozotrieme na cesto. Margarín rozpustíme v mikrovlnke a vmiešame čokoládu rozpustenú nad vodnou parou, potom nalejeme na krém a uhladíme.
- Vložte do chladničky, kým čokoláda na vrchu nestuhne, potom nakrájajte na podlhovasté plátky a podávajte.
Dobrú chuť!
Ak sa Vám recept páči, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi na Facebooku.
Leave a Reply