Ingrediencie:
- 2 veľké lyžice zemiakovej kaše alebo zvyškov zemiakovej kaše
- 1 kg hladkej múky
- 5 dkg droždia
- štipka cukru
- 25 dkg margarínu (15 + 10)
- 1vajce
- 1 ČL soli
- 2 dl vlažného mlieka
Na vrch:
- 1 šľahané vaj
- 2 čajové lyžičky nasekaného čerstvého rozmarínu (voliteľné chilli, to čo máte radi)
- 1 ČL rasce
- 20 dkg strúhaného syra
- trocha soli podľa chuti
Príprava:
- Kvások rozpustite v troche osladeného, vlažného mlieka.
- V preosiatej múke rozmiešame soľ a rozmrvíme zemiakovú kašu, potom pridáme 15 dkg jemného margarínu, 1 vajce a toľko mlieka, aby sme získali pekné hladké, jemné cesto. Prikryte a nechajte 20 minút odpočívať.
- Na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku pol palca, 2/3 potrieme rozpusteným margarínom a preložíme.
- Po krátkom oddychu tento úkon zopakujte ešte dvakrát a po ďalších 10-15 minútach odpočinku rozvaľkajte na hrúbku prsta.
- Vykrajovačkou na pizzu nakrájame štanglíky, potrieme rozšľahaným vajíčkom a z jednej strany posypeme nasekaným čerstvým rozmarínom, z druhej strany posypeme rascou (odvážnejší môžu obohatiť aj čili), nakoniec posypeme strúhaným syrom a podľa chuti ešte trocha soli.
- Potom vyložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 190 stupňov, 22-25 minút do červena.
- Necháme vychladnúť na mriežke!
- Z tohto množstva boli vyrobené 3 plechy štangli!
Dobrú chuť!👩🍳👌
Leave a Reply