Recept na pikantno-zemiakové skladané štangle: Je to dobrota!

Ingrediencie:
  • 2 veľké lyžice zemiakovej kaše alebo zvyškov zemiakovej kaše
  • 1 kg hladkej múky
  • 5 dkg droždia
  • štipka cukru
  • 25 dkg margarínu (15 + 10)
  • 1vajce
  • 1 ČL soli
  • 2 dl vlažného mlieka
Na vrch:
  • 1 šľahané vaj
  • 2 čajové lyžičky nasekaného čerstvého rozmarínu (voliteľné chilli, to čo máte radi)
  • 1 ČL rasce
  • 20 dkg strúhaného syra
  • trocha soli podľa chuti

Príprava:
  1. Kvások rozpustite v troche osladeného, ​​vlažného mlieka.
  2. V preosiatej múke rozmiešame soľ a rozmrvíme zemiakovú kašu, potom pridáme 15 dkg jemného margarínu, 1 vajce a toľko mlieka, aby sme získali pekné hladké, jemné cesto. Prikryte a nechajte 20 minút odpočívať.
  3. Na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku pol palca, 2/3 potrieme rozpusteným margarínom a preložíme.
  4. Po krátkom oddychu tento úkon zopakujte ešte dvakrát a po ďalších 10-15 minútach odpočinku rozvaľkajte na hrúbku prsta.
  5. Vykrajovačkou na pizzu nakrájame štanglíky, potrieme rozšľahaným vajíčkom a z jednej strany posypeme nasekaným čerstvým rozmarínom, z druhej strany posypeme rascou (odvážnejší môžu obohatiť aj čili), nakoniec posypeme strúhaným syrom a podľa chuti ešte trocha soli.
  6. Potom vyložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 190 stupňov, 22-25 minút do červena.
  7. Necháme vychladnúť na mriežke!
  8. Z tohto množstva boli vyrobené 3 plechy štangli!
Dobrú chuť!👩‍🍳👌

Written By
More from redakcia
Domáci sirup proti vírusovým infekciám!
Hľadáte domáci sirup proti kašľu, ktorý dokáže utíšiť kašeľ, utíšiť bolesť hrdla,...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *