Ingrediencie:
- 120 g horkej čokolády (1 šálka)
- 30 g nesoleného masla (2 polievkové lyžice)
- 30 ml mlieka (2 polievkové lyžice)
- 4 bielka
- štipka soli
- 50 g cukru (4 polievkové lyžice)
- 4 žĺtky
- 1 ČL vanilkového extraktu (5 ml)
- Pečieme pri 170 C asi 20 minút.
Čokoládová krémová náplň
- 150 g tmavej čokolády (1 šálka + 2 lyžice nasekanej čokolády)
- 90 g hustej smotany (1/3 šálky)
- 300 g studenej hustej smotany (1 1/4 šálky)
- 30 g cukru (2,5 lyžice)
Kakaový sirup
- 75 ml horúcej vody (1/3 šálky)
- 1 polievková lyžica kakaového prášku (7 g)
- 2 lyžice cukru (25 g)
Premiešame do rozpustenia a necháme úplne vychladnúť.
Čokoládová glazúra
- 50 g kakaového prášku (1/2 šálky)
- 115 g cukru (1/2 šálky + 1 polievková lyžica)
- 85 ml vody (1/3 šálky)
- 85 g hustej smotany (1/3 šálky)
- 1 polievková lyžica práškovej želatíny (9 g)
- 3 lyžice studenej vody na želatínu (45 ml)
Postup si môžete pozrieť v priloženom videu:
Príjemné pečenie a dobrú chuť!👌👩🍳
Leave a Reply