POTREBUJETE:
- 6 vajec
- 3/4 šálky cukru
- 1 a 1/2 šálky preosiatej polohrubej múky
- 1 vrchovatá čajová lyžička prášku do pečiva
- štipka soli do vajec
Celé vajcia s cukrom a soľou šľahajte, kým nezdvojnásobia svoj objem. Preosiatu múku zmiešajte s práškom do pečiva, vlejte do rozšľahaných vajec, dôkladne premiešajte a nalejte do formy s rozmermi 22×33 cm alebo podobnej. Pečte 35-40 minút pri teplote 180 stupňov.
PRIPRAVTE SI PUNČ NA VRCHNÉ PIŠKÓTOVÉ CESTO:
- 1/2 šálky prevarenej vlažnej vody
- 1 čajová lyžička cukru
- 2 lyžice citrónovej šťavy
Zmiešajte všetky prísady a namočte vrchnú časť piškótového koláča.
PRÍPRAVA ČEREŠNÍ:
- 1/2 kg rozmrazených čerešní
- 1 čerešňové želé
- 2-3 lyžice cukru
Do hrnca vložte čerešne, pridajte cukor, priveďte do varu, vypnite plyn, nalejte želé a miešajte, kým sa želé nerozpustí. Odstavte, aby mierne zhustlo.
PRÍSADY NA KRÉM:
- 200 g bielej čokolády
- 500 ml smotany (30% alebo 36%)
- 1 polievková lyžica želatíny
- 1/4 šálky horúcej vody
Želatínu zalejte horúcou vodou, miešajte, kým sa nerozpustí, a nechajte vychladnúť.
Čokoládu nalámeme na kúsky a spolu so 100 ml smotany rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť. Vyšľahajte zvyšných 400 ml studenej smotany, vlejte vychladnutú bielu čokoládu, premiešajte so smotanou, potom vlejte vychladnutú želatínu a chvíľu miešajte, kým sa želatína nespojí so smotanou.
Na spodok rozkrojeného piškótového cesta nasypeme mierne stuhnuté čerešne, rozotrieme, prikryjeme druhou časťou piškótového cesta, namočíme do punču, zalejeme krémom, rozotrieme a posypeme nasekanou bielou čokoládou alebo rozdrvenými pusinkami (najlepšie je rozdrviť pusinky na väčšie kúsky, pretože malé sa môžu na kréme roztopiť).
Postup si môžete pozrieť aj v priloženom videu:
Dobrú chuť! Ak sa Vám recept páči, zdieľajte ho aj s ostatnými na Facebooku:).
Leave a Reply