VIŠŇOVÁ DÁMA: Dokonalý zákusok s krémom, višňami a bielou čokoládou!

POTREBUJETE:
  • 6 vajec
  • 3/4 šálky cukru
  • 1 a 1/2 šálky preosiatej polohrubej múky
  • 1 vrchovatá čajová lyžička prášku do pečiva
  • štipka soli do vajec

Celé vajcia s cukrom a soľou šľahajte, kým nezdvojnásobia svoj objem. Preosiatu múku zmiešajte s práškom do pečiva, vlejte do rozšľahaných vajec, dôkladne premiešajte a nalejte do formy s rozmermi 22×33 cm alebo podobnej. Pečte 35-40 minút pri teplote 180 stupňov.

PRIPRAVTE SI PUNČ NA VRCHNÉ PIŠKÓTOVÉ CESTO:
  • 1/2 šálky prevarenej vlažnej vody
  • 1 čajová lyžička cukru
  • 2 lyžice citrónovej šťavy

Zmiešajte všetky prísady a namočte vrchnú časť piškótového koláča.

PRÍPRAVA ČEREŠNÍ:
  • 1/2 kg rozmrazených čerešní
  • 1 čerešňové želé
  • 2-3 lyžice cukru

Do hrnca vložte čerešne, pridajte cukor, priveďte do varu, vypnite plyn, nalejte želé a miešajte, kým sa želé nerozpustí. Odstavte, aby mierne zhustlo.

PRÍSADY NA KRÉM:
  • 200 g bielej čokolády
  • 500 ml smotany (30% alebo 36%)
  • 1 polievková lyžica želatíny
  • 1/4 šálky horúcej vody

Želatínu zalejte horúcou vodou, miešajte, kým sa nerozpustí, a nechajte vychladnúť.

Čokoládu nalámeme na kúsky a spolu so 100 ml smotany rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť. Vyšľahajte zvyšných 400 ml studenej smotany, vlejte vychladnutú bielu čokoládu, premiešajte so smotanou, potom vlejte vychladnutú želatínu a chvíľu miešajte, kým sa želatína nespojí so smotanou.

Na spodok rozkrojeného piškótového cesta nasypeme mierne stuhnuté čerešne, rozotrieme, prikryjeme druhou časťou piškótového cesta, namočíme do punču, zalejeme krémom, rozotrieme a posypeme nasekanou bielou čokoládou alebo rozdrvenými pusinkami (najlepšie je rozdrviť pusinky na väčšie kúsky, pretože malé sa môžu na kréme roztopiť).

Postup si môžete pozrieť aj v priloženom videu:

Dobrú chuť! Ak sa Vám recept páči, zdieľajte ho aj s ostatnými na Facebooku:).

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*