Zákusok Kubanka: Jemná piškóta s čokoládovým krémom, ktorej nikto neodolá!

Ingrediencie:
Piškóta (forma 24 x 40 cm)
  • 4 vajcia
  • 2/3 šálky cukru
  • 1/2 šálky hladkej múky
  • 3 polievkové lyžice kakaa
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
Pudingový krém:
  • 200 g masla pri izbovej teplote
  • 2 lyžice čokoládového krému Nutella
  • 500 ml mlieka
  • 3 polievkové lyžice zemiakovej múky
  • 2 polievkové lyžice hladkej múky
  • 3 polievkové lyžice cukru
Smotanový krém:
  • 500 g vychladenej smotany 30%
  • 2 polievkové lyžice práškového cukru
  • 2 stužovače krému
Okrem toho:
  • 1/2 pohára džemu z čiernych ríbezlí
  • cca 21 kusov maslových sušienok
  • cca 21 ks kakaových sušienok
Punč:
  • 3/4 šálky uvarenej kávy
  • 3 lyžice rumu

Postup:
  1. Oddeľte bielkoviny od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme tuhú penu a za stáleho miešania pridávame po lyžiciach cukor.
  2. Po pridaní všetkého cukru pridajte žĺtok, stále šľahajte. Vypnite mixér.
  3. Suché suroviny preosejeme do vaječnej hmoty a jemne lyžicou premiešame, kým sa suroviny nespoja.
  4. Dno plechu s rozmermi 24×40 cm alebo podobne vystelieme papierom na pečenie. Cesto jemne vložte do formy a zarovnajte. Piškótu pečieme v rúre predhriatej na 170ºC asi 35 – 40 minút. Uvarte kávu a nechajte ju vychladnúť. Nakoniec zmiešame s rumom.
  5. Krém: Múku rozmiešajte v 3/4 šálke mlieka (ak sú hrudky, môžete použiť mixér). Zvyšné mlieko zahrejte s prídavkom cukru. Keď mlieko začne vrieť, pripravenú zmes zlejeme a prudko premiešame. Puding prikryjeme hliníkovou fóliou a necháme vychladnúť.
  6. Mäkké maslo rozmixujeme na hustú kašu. Za stáleho miešania po lyžiciach pridávame nutelu a vychladnutý puding.
  7. Piškótu namočíme punčom. Na piškótu rovnomerne rozotrieme puding. Poukladáme vrstvu svetlých sušienok, natrieme na tenko ríbezľovým džemom a prikryjeme vrstvou kakaových sušienok. Sušienky zľahka pritlačíme k pudingovej hmote.
  8. Vychladnutú smotanu vyšľaháme dotuha s práškovým cukrom a stužovačmi. Krém dáme na vrch torty. Tortu vložíme na noc do chladničky. Pred podávaním môžeme koláč posypať kakaom, sladkou práškovou čokoládou alebo strúhanou čokoládou.
Dobrú chuť 🙂
Zdieľajte aj s ostatnými :). Ďakujeme ❤

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*