Lahodný koláč s rebarborou a mrveničkou: Neskutočne dobrý!


Ingrediencie na cesto:
  • 3 šálky polohrubej múky
  • 200 g rastlinného masla
  • 4 žĺtky
  • 5 lyžíc práškového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • Práškový cukor na posypanie
  • Okrem toho 3 polievkové lyžice krupice
Ingrediencie na náplň:
  • 600 g rebarbory
  • 1 plná lyžička medu
  • 200 g jahodového džemu
  • 5 lyžíc cukru
Ingrediencie na mrveničku:
  • 4 polievkové lyžice masla
  • 10 lyžíc cukru
  • 8 polievkových lyžíc polohrubej múky

Postup:
  1. Všetky suroviny zmiešame v miske, vymiesime cesto a dáme na 30 minút do chladničky.
  2. Rebarboru umyte a ošúpte, potom nakrájajte na plátky hrubé asi 1 cm. Potom k rebarbore pridáme cukor, med, džem a poriadne premiešame.
  3. Plech s rozmermi 40 cm x 24 cm vystelieme papierom na pečenie a cesto rozotrieme po celom plechu. Vrch cesta posypeme krupicou a potom prikryjeme predtým pripravenou rebarborou.
  4. Teraz si pripravíme drobenku. Do misy postupne dáme maslo, cukor a múku. Miešajte rukou, kým sa ingrediencie nespoja. Posypeme drobenkou na vrch nášho koláča. Ak máte radi mrveničku, môžete pre lepšiu chuť zdvojnásobiť množstvo surovín.
  5. Pečieme pri 180°C asi 50 minút -1 hodinu. Po vychladnutí koláč posypeme práškovým cukrom.
Dobrú chuť! 👌👩‍🍳👌

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*