Dokonalý dezert bez múky! Neodolajú mu ani tie najnáročnejšie mlsné jazýčky!

  • Snažila som sa postup opísať čo najdôkladnejšie, aby ste pri práci nemali žiadne problémy. Určite ho vyskúšajte.

Potrebujete:
Cesto:
  • 85 g masla
  • 100 g čokolády
  • 6 ks vaječných žĺtkov
  • 20 g kryštálového cukru
  • 6 g kakaa
  • 6 ks vaječných bielkov
  • 1 g soli
  • 80 g kryštálového cukru
Krém:
  • 10 g zrnkovej kávy
  • 75 g mlieka
  • 130 g čokolády
  • 300 g smotany na šľahanie
  • 25 g kryštálového cukru

Príprava:
  1. V horúcom vodnom kúpeli rozpustite maslo s čokoládou. Rozpustenú zmes odložte a nechajte chvíľu vychladnúť.
  2. V miske vyšľahajte žĺtky s kryštáľovým cukrom do peny. Pridáme preosiate kakao a chvíľu šľaháme mixérom. Do hustej peny pridajte vychladnutú zmes čokolády a masla. Hustú penu odložte bokom.
  3. V inej miske vyšľahajte bielky so štipkou soli do peny. Postupne pridávajte kryštálový cukor v troch dávkach a šľahajte, kým nevznikne hustá pena.
  4. Do čokoládovej zmesi pridáme 1/3 vyšľahanej bielkovej peny a lyžicou jemne premiešame. Opäť pridajte 1/3 a dôkladne, ale zľahka premiešajte. Pridajte zvyšnú bielkovú penu a opäť dôkladne, ale jemne premiešajte. Pripravené cesto navrstvite na veľký plech s papierom na pečenie, pekne uhlaďte a vložte do predhriatej rúry.
  5. Pečte 12 minút pri teplote 180 stupňov. Pred pečením poklepte cesto plechom na pečenie aspoň 5-krát o stôl, aby praskli bubliny, ktoré sa v ceste nachádzajú. Upečené cesto vyberte z plechu a nechajte vychladnúť.
  6. Pripravte krém. Mlieko dajte do hrnca, pridajte kávové zrnká a priveďte do varu. Keď začne vrieť, vypnite oheň a prikryte ho. Nechajte ho pol hodiny odstáť. Po polhodine priveďte mlieko a kávové zrnká opäť do varu. Odstavíme a ešte horúce mlieko a zrnká preceďte cez sito do misky s nalámanou čokoládou. Nechajte chvíľu odstáť, aby sa čokoláda roztopila. Dôkladne premiešajte, aby sa čokoláda a mlieko spojili, a odložte do chladničky.
  7. V miske vyšľahajte smotanu na šľahanie s cukrom, uprostred šľahania pridajte v mlieku rozpustenú čokoládu a šľahajte, kým sa vám nevytvorí čokoládová šľahačka.
  8. Vychladnuté cesto preložíme na druhý  papier, odstrihneme okraje (zarovnáme), rozdelíme na tri rovnaké časti a navrstvíme.
  9. Cesto, krém, cesto, krém, cesto a navrch zvyšok krému.
  10. Ozdobte strúhanou čokoládou a nechajte v chladničke stuhnúť.
Dobrú chuť a príjemné pečenie :).👩‍🍳👌

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*