Tvarohový cheesecake s mascarpone polevou a džemom: Je skutočným rajom pre mlsné jazýčky!

Ingrediencie na  základ:
  • 100 gramov masla
  • 200 gramov ovsených sušienok
Ingrediencie na tvarohovú hmotu:
  • 1 kg tvarohu dobrej kvality
  • 4 veľké vajcia
  • 200 ml 30% smotany
  • 250 gramov cukru
  • 3 polievkové lyžice pšeničnej múky
  • Zrnká z jedného vanilkového struku
  • kôra z 1 malého citróna (voliteľné)
Ingrediencie na polevu:
  • 3 polievkové lyžice smotany 30%
  • 250 gramov syra mascarpone
  • 2 polievkové lyžice práškového cukru
  • 2-3 lyžice obľúbeného džemu, u mňa je to čerešňa

Postup:
  1. Príprava základu: Sušienky najemno rozmixujeme a potom zmiešame s rozpusteným maslom. Dno formy s priemerom 24 cm vystelieme papierom na pečenie, vložíme sušienkovou hmotou, ktorú rovnomerne rozotrieme. Hotové dno dáme do chladničky počas prípravy tvarohovej hmoty.
  2. Všetky suroviny na tvarohovú hmotu musia mať izbovú teplotu: Do misky dáme tvaroh, cukor, pridáme vajcia, pridáme múku, smotanu a dužinu z vanilkového lusku. Všetky ingrediencie krátko premiešame, kým sa dobre nespoja a nevytvoria homogénnu hmotu. Formu treba zospodu a bokov opatrne obaliť alobalom, pretože cheesecake budeme piecť vo vodnom kúpeli.
    Hotovú tvarohovú hmotu nalejte do alobalom obalenej formy.
  3. Rúru predhrejeme na 180 stupňov (hore-dole), medzitým si v kanvici dáme zovrieť vodu. Keď sa rúra zahreje, položte plech na najspodnejšiu policu. Nalejeme vriacu vodu do výšky asi 2 – 3 cm, potom vložíme formu s koláčom, pevne zabalenú v alobale, zatvoríme rúru a koláč pečieme pri tejto teplote 10 minút.
  4. Potom znížime teplotu na 120 stupňov a pečieme náš cheesecake 90 minút.
  5. Po upečení otvorte dvierka rúry a cheesecake tam nechajte, kým úplne nevychladne.
  6. Príprava polevy: Do misky dáme mascarpone, smotanu a práškový cukor. Miešame, kým nevznikne homogénna, krémová hmota. Vychladnutý cheesecake vyberieme z rúry a odstránime alobal. Na jeho vrch natrieme polevu a potom urobíme vzor s džemom.
  7. Hotový koláč odložíme na noc do chladničky.
Prajeme príjemné pečenie a dobrú chuť!👩‍🍳

Written By
More from redakcia
Vajcia na starostlivosť o vlasy? Používajte ich podľa typu svojich vlasov!
Vajcia sú plné bielkovín, vitamínov a minerálov, ktoré sú skvelou prírodnou liečbou...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *