Výborný veterník na plechu, ktorý si obľúbite!

Potrebné prísady:
  • 200ml vody
  • 200ml oleja
  • 180g hladkej múky
  • štipka soli
  • 6 vajec
  • Uvarené salko
  • 3/4l mlieka
  • 2 vanilkové pudingy
  • 1 maslo
  • 2 šľahačky v prášku + 250ml mlieka
Poleva:
  • 5 dkg kryštáľového cukru
  • 4 lyžice mlieka
  • 20 dkg práškového cukru

Postup prípravy:
  1. Do hrnca dajte olej a vodu a keď začne jemne vrieť, pridajte múku a miešajte, kým sa cesto pekne neoddelí od stien. Odstavte cesto zo sporáka, preložte ho do misy a chvíľu ho miešajte, aby rýchlejšie vychladlo. Do vychladnutého cesta pridávajte postupne jedno vajce po druhom. Pred pridaním ďalšej časti vždy dobre zapracujte.
  2. Cesto som rozdelila na dva plechy, ktoré som vystlala papierom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov asi 20 minút.
  3. Urobíme krém: Uvaríme puding a do vriaceho pudingu pridáme maslo a necháme vychladnúť. Potom pridáme uvarené salko. Rozotrieme ho na zadnú stranu upečeného cesta.
  4. Vyšľaháme dve šľahačky a ja som do nich pridala jednu lyžicu uvareného salka. Toto je druhá vrstva. Prikryjeme druhým plátom a polejeme karamelovou polevou.
  5. Cukor rozpustíme do svetlohnedej farby a pridáme 4 lyžice mlieka a povaríme. Mne stvrdol, ale nebojte sa, potom sa pekne rozvaril a ja som pridala 2 lyžice mlieka. Pridáme práškový cukor a polevu dobre premiešame.
DOBRÚ CHUŤ!😋👌👌

Autorka receptu Tatjana L.

 

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*