Naturálne antibiotiká, ktorými sa liečili aj naši predkovia!

Ako naši čitatelia dobre viete, že zdravotnícky priemysel, v tajnej dohode s Big Pharmou, už roky nadmerne predpisuje antibiotiká. To má potom za následok nové kmene supervírusov, ktoré je ťažké zabiť.

No dávno predtým, ako boli v laboratóriách vyvinuté dnešné antibiotiká, bolo veľa potravín a liečivých rastlín, ktoré nás každodenne pomáhali chrániť pred infekciou a ochorením.

Vlastne, mnohí títo prírodní ochrancovia pred baktériami tu stále sú a využívajú ich holistickí liečitelia na celom svete. Naši predkovia mali na liečbu riešenia, využívajúce antibiotiká z prírody a tie sú aj dnes rovnako platné ako boli vtedy.

1. Oregano a oreganový olej

Ak ste mali niekedy talianske jedlo, je celkom možné, že ste už oregano jedli a zrejme si ani neuvedomili jeho zdravotné prínosy. Okrem svojich antibakteriálnych vlastností pomáha oregano aj pri trávení a chudnutí.

Zistilo sa tiež, že pri potláčaní baktérií, ktoré môžu viesť k infekcii, pomáha aj olej, nachádzajúci sa v oregane, zvaný karvakrol.

2. Surový jablčný ocot

Tento má ďalekosiahle účinky. Každodenný príjem jablčného octu má antibiotické a antiseptické prínosy a pritom prirodzene alkalizuje váš systém. Tiež vám môže pomôcť udržiavať hmotnosť, znižovať cholesterol a vaše riziko vzniku rakoviny.

3. Med

Starí Rimania poznali antibakteriálne vlastnosti medu, používali ho na liečbu rán a predchádzanie následných infekcií.

Aj dnes je v krajinách celého sveta med stále považovaný za jeden z najlepších protimikrobiálnych, protizápalových a antiseptických prostriedkov a má aj antibakteriálne vlastnosti.

Zistilo sa vlastne, že med Manuka z Nového Zélandu má najvyššie hladiny antioxidantov a najvyššie liečivé schopnosti.

4. Kurkuma

Táto žiarivo sfarbená korenina je chutná, ale má aj skvelé ochranné vlastnosti pre telo. Navyše sa kurkuma môže konzumovať, aj aplikovať zvonka, čo z nej robí skvelého a všestranného bojovníka proti baktériám.

Pre zvýšenú ochranu môžete kurkumu zmiešať s medom a vytvoriť pastu, ktorú si nanesiete na kožu.

5. Cesnak

Opäť ide o viac, než len o úžasnú koreninu. Ako znížiť cholesterol a vyčistiť cievy. Rastlina cesnaku má veľmi mocné vlastnosti. Dokáže bojovať s prechladnutím, udržať na uzde choroboplodné zárodky skôr, ako majú šancu vás nakaziť.

Cesnaková zložka alicín chráni proti kvasinkám, parazitom, baktériám a podobne.

6. Extrakt z grapefruitových jadier

Podľa časopisu Journal of Alternative and Complementary Medicine jedna štúdia zistila, že jadrá grapefruitu sú účinné proti viac ako 800 známym vírusom a baktériám, ako aj proti viac než 100 kmeňom húb a parazitov.

Okrem zvyšovania ochrany proti baktériám tento extrakt tiež alkalizuje telo a zlepšuje črevnú flóru.

7. Echinacea

Tento produkt mnohí ľudia nepoznajú, no rozhodne má úžasné antibakteriálne vlastnosti. U tejto rastliny, ktorú nachádzame v kuchyniach, bolo dokázané, že znižuje množstvo prechladnutí, ktoré môže človek za svojho života zažiť.

Tiež bolo zistené, že echinacea skracuje čas prechladnutia, no najlepšie je užívať ju ako preventívny prostriedok.

8. Kapusta

Hlúbová zelenina; sírové zložky, nachádzajúce sa v kapuste účinne bojujú s rakovinou, a to platí aj pre kel a brokolicu, ďalších dvoch členov tej istej rodiny. Kapusta však obsahuje aj veľké množstvo vitamínu C, keď 1 pohár zabezpečí až 75 percent vašej dennej odporúčanej dávky.

9. Extra panenský kokosový olej

Kokosového oleja by ste v každom prípade mali používať viac, pretože je pre vás oveľa lepší (lebo je prírodný) než chémiou poznačené rastlinné oleje na prípravu jedál.

No okrem toho má panenský kokosový olej antimikrobiálne a antifungicídne vlastnosti a je nabitý antioxidantmi. Používajte ho na podporu svojho imunitného systému.

10. Fermentované potraviny

Predstavte si nepasterizovanú kapustu, domácu nakladanú zeleninu, kefír a probiotické jogurt. Všetky tieto potraviny obnovujú vašu črevnú flóru, ktorá nás zasa chráni pred rakovinou a dáva nám väčšiu schopnosť odrážať infekcie.

11. Koloidné striebro

Toto prírodné antibiotikum je zmes častíc striebra, ktoré boli rozptýlené v kvapaline a používa sa už celé stáročia. Táto liečba by sa však mala využívať len krátkodobo, pretože priveľké množstvo striebra, ťažkého kovu, môže byť aj toxické.

Funguje na základe zneškodnenia enzýmu, ktorý jednobunkové baktérie potrebujú k svojmu množeniu. Účinkuje aj proti vírusom.

Zdieľajte aj so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*